България победи Съветския съюз „Атака, БСП и Воля“ с 124:83! Каракачанов разгроми популистите

Красимир Каракачанов

Със 124 гласа „за“, 83 „против“ и 3 „въздържали се“ депутатите ратифицираха международния договор за самолетите F-16 и поддръжката им“. Като опозиция се обединиха про-съветските партии БСП, Воля и Атака.

Международният договор е озаглавен (LOA) BU – P – LAR „Многофункционална система а разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема и свързана с нея поддръжка и оборудване“. Той е подписан от американска страна на 13 юни 2019 г. и от българска на 11 юли 2019 г.

Държавният департамент е дал принципното си одобрение за евентуалната продажба за България на 8 нови бойни самолета F-16C/D Block 70/72 при цена около 2.1 млрд. лв.

Днес правим една решителна крачка към модернизацията на Българската армия. Модернизация, за която се говори от повече от 12 години, но само се говори. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

,,За добро или за лошо се случи така, че трите проекта за модернизация се случват в мандата на това правителство и на този парламент. Една модернизация, която отдавна е очаквана от Българската армия, а и от цялото българско общество. Елементарният популизъм, да изчисляваме колко лева това би увеличило пенсията, просто е несъстоятелно. Няма просперираща държава, която няма надеждна сигурност и надеждна армия“, подчерта Каракачанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ