Мутренско сборище? Не, БСП прави конференция край морето, гардове пазят социалистите от футболен бос

бсп

Напрегната общинска конференция ще проведе БСП в Бургас днес. Преди минути в Кукления театър над 250 делегати се събраха, за да определят кандидата за кмет и листата с общински съветници, пише flagman.bg.

Номинирани за кандидат-кмет са депутатите Димитър Стоянов и Николай Тишев, а за общински съветници са излъчени от низовите структури над 50 души. Конференцията за пръв път от доста години е закрита. Гардове на частна охранителна фирма извършват контрол на входа на залата и допускат само лицата с делегатски карти, отнасяйки се доста безочливо към нямащите такива.

До този необичаен ход се прибегнало, за да се предотврати евентуална проява на бившия футболен бос Ивайло Дражев, който бе номиниран за кандидат-кмет и общински съветник, но БСП го определи за недостоен и изобщо не го допусна до гласуване. Според неофициална информация кандидатът за кмет ще бъде и водач на листата. Почти сигурен победител е Николай Тишев.

По-сериозна ще бъде битката за подредба на листата. Вътрешната опозиция в БСП ще се опита да извоюва поне няколко избираеми позиции. Спрягат се имената на Йордан Георгиев, Георги Стоянов и Жени Илиева. На избираемо място, може би второ или трето, се очертава да е и Живко Господинов – общинският лидер на БСП-Бургас. За водеща позиция се бори и Христо Панайотов – член на ОбС на БСП в Бургас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ