Стара Загора се преклони на Стоичков! Ицо поведе битка да спаси от смърт болно момиче

живко тодоров, христо стоичков, красен кралев

Биографията „Историята“ на Христо Стоичков вече има нова мисия – да спасява животи. Приходите от всички продадени екземпляри при снощната промоция в Стара Загора ще бъдат дарени за лечението на болната от левкемия Камелия.

„И десет секунди не ми трябваха да приема предложението на кмета Живко Тодоров за помощ на Камелия– каза Стоичков на пресконференция. – Не разпитвах изобщо за подробности – само казах „Да“. Винаги съм помагал, когато мога и с каквото мога. Вярвам, че това дете ще успее в битката. Камелия е на годините на моята дъщеря Мика и за мен си е като дете. С нея съм.“

Владимир Памуков, авторът на „Историята“, и издателите от „Софтпрес“ веднага прегърнаха идеята за благотворителност. Приходите от всички продадени книги в Стара Загора ще отидат за лечение на Камелия. Като почетен гражданин на Стара Загора най-големият български футболист вече помогна на болно дете.

Вечерта на централния площад в Стара Загора започва и голямото шоу за града. Над 1000 души се събраха за автограф и снимка със „Златната топка“ и нейния български кавалер. Както навсякъде Стоичков гарантира и изпълни – никой от чакащите не остана без своето копие и подпис.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ