Каракачанов огласи страшни данни за циганите и избухна: Така повече не може да се продължава

Каракачанов-10-1280x982

Концепцията беше обсъждана поне 6 месеца и бе изпратена за съгласуване и бележки от министерства, ангажирани с интеграцията на ромите. Съобразихме се с доста от бележките. Това заяви заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов на представянето на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в РБ и мерките за реализацията им.

„Когато използвам думата „циганин“ не дискриминирам никого. Голямата част от това население се самоопределят като такива“, уточни министърът.

“Видно е от много години, че интеграцията на циганите не работи. Случва се дори обратното. Бедността, криминалните постъпки и неходенето на училище сред това население се увеличава. За 2018 година има 251 случая на нападение над полицейски служители. Над 90% от тях са извършени от населението на ромските гета”, разкри Каракачанов.

„Случаите, при които деца раждат деца, се увеличават. Само преди няколко дни имаше новина за 38-годишна дама, родила 13 деца, от които 8 се отглеждат от държавата по домовете. Ражданията масово стават заради социалните помощи“, допълни министърът на отбраната.

„След толкова похарчени средства промяна в това отношение няма. Не успяхме да намерим пълния размер на средствата, похарчени за ромската интеграция за последните 10 години. Само справка от Държавния бюджет показва изразходени над 90 милиона“, каза още той.

„Битовата престъпност също се увеличава и води до напрежение по малките места и махали. Така повече не може да се продължава. Целта е държавата сега да намери реални мерки. Когато говорим за правата на гражданите, ние не се позоваваме на малцинствен произход, а на Конституцията“, завърши Красимир Каракачанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ