Битката за София! Само победа в нея ще покаже, че БСП е жива! Марешки и Волен също в кюпа

димитър ганев

„Изборите в София се очертават като символна, важна и тежка битка. Тази битка ще има национален заряд. Това е основното върху, което ще обръщаме внимание в рамките на следващите няколко месеца.“

Това заяви в интервю за Dir.bg политологът от „Тренд“ Димитър Ганев. Той обобщи изминалия парламентарен сезон, като изтъкна три основни пункта – Европейските избори, ГЕРБ без Цветанов и разпада на т.нар. малка коалиция. Сподели и мнението си относно орязаните субсидии, сделката за F-16, пробива в НАП, проблема с африканската чума по свинете (АЧС) и как те ще повлияят на обществената подкрепа за управляващите.

„От една страна, ГЕРБ постигна голям успех през 2015 година, а в същото време тогава БСП катастрофира, което доведе до това, че ГЕРБ взеха, ако не се лъжа, 20 или 21 кметове на областни градове, докато БСП не успя да спечели нито един. Какво означава това? При евентуален пробив на един, два или три областни града, БСП може да интерпретира това като отлепване от дъното. Въпросът е обаче, ако иска да интерпретира тези местни избори не като отлепване от дъното, ами като някакъв вид победа над ГЕРБ, то това може да бъде само някаква символна победа, а тя може да дойде от София.

В този смисъл ключово важни за тези избори ще са изборите в София, ако г-жа Мая Манолова се кандидатира като независим кандидат и получи подкрепата на БСП. Защото изборите в София се очертават като символна, важна и тежка битка. Забележете, че тя ще прикове внимание, защото и г-н Сидеров, и г-н Марешки, също обявиха, че се кандидатират за кмет на София. Така че битката за София има и някакъв тип национален заряд. Който спечели София, той ще може да се обяви за победител.“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ