НИМХ бие тревога: В половин България днес ще бъде страшно

Заснемане

Днес ще бъде слънчево. След обяд, главно над планинските райони на Източна България, ще се развива купеста облачност и на изолирани места там краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи около и малко по-високо от средното за август.

Над планините ще е слънчево. Около и след обяд над Източна Стара планина ще се развие купеста облачност и на места там краткрайно ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27°, на 2000 метра – около 20°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд на места ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури – между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 10.08.2019 слънцето ще изгрее в 06:27 часа и ще залезе в 20:36 часа. Продължителност на деня 14:09 часа.

На 10.08.2019 луната ще изгрее в 17:02 часа и ще залезе в 01:49 часа. Осветеност на диска в 0h UT 73 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната за 10 август.

Предупреждението за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол.

В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35 градуса.

При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ