Българката Яна стана мъж в САЩ и я сполетя ужасна съдба (Снимки)

04

Колежанка от Тенеси, която претърпя операция за смяна на пола, докато родителите й били извън страната, беше изгонена от своето частно религиозно училище, пише Out And About Nashville.

Яна Аутрей, 21-годишна, която се родила жена, но сега се идентифицира като мъж, била студентка в Уелч, четиригодишно баптистко училище в Нашвил. Но само няколко часа след като се подложила на операция за отстраняване на тъканта на гърдата в началото на август, тя получила имейл, който я информирал, че е била изгонена както от общежитието, така и от училището си.

„Получих съобщение от колежа на Уелч, в което се посочва, че ще ме изгонят незабавно в резултат на факта, че съм открито трансджендър и съм претърпяла операция“, разкрива той във Фейсбук.

Яна била отгледана от майка българка и баща, роден в Калифорния, и двамата мисионери, които в момента се намират в България, и се опитват да разпространяват словото на баптистката църква „Свободна воля“.

Първо чула думата трансджендър и научила какво означава това, когато била на 15, и казва, че това я докарало да изпита дисперсия на пола – състояние, при което човек изпитва дискомфорт или дистрес, защото има несъответствие между биологичния му пол и неговата идентичност.

Яна разбира, че се идентифицира като мъж и по-рано тази година започна хормонозаместителна терапия преди операцията си на 2 август.

Тъй като хората, които са подложени на подобна операция, не могат да бъдат сами след процедурата, Яна попитала двойка, която са приятели с родителите й дали може да остане при тях – и според BuzzFeed, в деня на процедурата им е оставила бележка, с която ги информирала, че ще се подложи на операция, без да уточнява каква.

Двойката обаче разбрала за процедурата, на която Яна се подложила, и казала, че вече не може да остане с тях.

„Събудих се от упойката… и плаках от щастие до момента, в който медицинската ми сестра ми каза да бъда по-тиха заради другите пациенти“, припомня си той, или тя, в публикация във Facebook.

След час дойде възрастната двойка, която трябваше да ме настани и ми казаха, че не ме искат в къщата им поради вида операция, която първоначално не бях уточнила. “

Докато била в операционната, същата тази двойка се обадила в колежа на Уелч и на родителите на Яна, за да ги информира на каква операция се подлага – подтикнала строгата религиозна школа да я изгони.

Само часове след възстановяването, Яна получила имейл от вицепрезидента на училището Джон Форлайнс, който гласял, че не е добре дошла обратно.

„Получих съобщение от колежа на Уелч, в което се посочва, че ще ме изгонят незабавно в резултат на факта, че съм открито трансджендър и съм минала такава операция … Това е най-добрият и най-лошият ден в живота ми.

Бих направила тази операция отново, ако можех. Ще направя каквото мога, за да стъпя на крака. Физическата болка в момента не е нищо в сравнение с това, че станах свидетел на липса на съпричастност. Не разбирам жестокостта на другите,“ продължава постът във Фейсбук.

Постът на Яна се спира на дискриминацията, която търпят религиозните транссексуални.

„Странно е как простият акт на моето съществуване се представя като бунтарски акт срещу Бога и неговото творение.“

За щастие, Яна имала към кого да се обърне след операцията; тя се сприятелила чрез местна група за поддръжка на трансове, която се намесила, за да съдейства за последствията от процедурата – но откривайки, че е бил изгонена от колежа и няма към кого да се обърне.
„Нямах друг, който да ми помогне. Шофьорът ми, транс познат, когото почти не познавах, любезно ме прие, докато не успях да се върна в колежа си, където смятах, че ще остана впоследствие.

Яна потвърди на 3 август в продължителен пост в социалните медии, че „сега е бездомник и не може да работи няколко месеца … „с плащането за операцията ми, която ме държи на червено“.

Редакция на публикацията потвърди, че на 5 август колежът Уелч се е постарал да осигури хотелска стая и пари за храна за една седмица. Яна каза на BuzzFeed, че училището настояло това да бъде добавено към публикацията във Фейсбук, в противен случай те ще отменят офертата за хотела.

Тя, или той казва пред BuzzFeed, че училището я е инструктирало, че може да събере вещите си от общежитието, след като намери разрешение на проблемите си.

Според съобщенията, Яна ще пътува до Северна Каролина, за да остане с приятели до края на възстановяването си.
В деня, когато Яна сподели продължителната си публикация във Facebook, майка й сподели връзка от DesiringGod.org, озаглавена „Защо страдаме толкова много?“

Превод: БЛИЦ


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ