Във Военноморските сили влизат 16 млади офицери

Заснемане

В редиците на българските Военноморски сили днес влизат 16 млади офицери.

Церемонията по връчването на първите им пагони по традиция е на Морската гара във Варна. Тази година тя преминава под знака на 140-годишнината от основаването на военния флот на България. На тържеството присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов и зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Сред гостите са висши офицери, представители на дипломатическия корпус, на местната и на държавната власт, много граждани.

Младите офицери от випуск-2019 „Княз Александър Първи“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ са от специалностите „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“, „Корабоводене“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми“. Първенецът на випуска е лейтенант Петър Генов, завършил обучението си с успех 5,88. Той получи пагоните си от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Сред випускниците има шест момичета.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ