Скръбна вест: Бивш национал издъхна след купон до зори

pexels-photo-220618-1280x960

Бившият хондураски национал Уолтър Мартинес почина на 37-годишна възраст вследствие на инфаркт. Футболистът е претърпял сърдечния удар, докато е бил в апартамента на своя приятел и колега Хосе Чепо Фернандес в Ню Йорк. Пред вестник „Хондуран“ Фернандес казва, че Мартинес е бил в клуб „Ел Копанеко“ в района на Бронкс, където купонясвал до зори.

„Бях в стаята си, която излязох и открих Мартинес на пода на спалнята. Опитах се да го съживя, но не успях. Веднага се обадих на линейка и те дойдоха за пет минути, но нямаше какво да се направи“, разказва Фернандес.

Мартинес бе основен футболист в състава на Хондурас, който се класира за Мондиал 2010 в ЮАР и игра на световно първенство за втори път в историята си. Той има 49 мача и 12 гола за националния тим на родината си.

В своята професионална кариера Мартинес игра в хондураския клуб Виктория през 2000 година, а след това в Депортиво Маратон, Депортиво Вида и Пекин Гуан. През 2008 за един сезон е част от испанския Алавес, а през 2013 година играе за американския Сан Хосе Ърткуейкс. За последно той игра за отбора на ФАС (Ел Салвадор).


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ