Свидетели на касапницата с Тапиро: Всичко беше в кръв, хората пищяха

Заснемане
Заснемане

49-годишният Мартин Георгиев, който с мерцедеса си се вряза в кафене в Дупница, помете маси и уби известния комарджия Митко Мирчев-Тапиро, е употребил алкохол, преди да седне зад волана. Направена му е проба за алкохол, а дрегерът е отчел 0,26 промила.

При инцидента пострадаха още двама души. Трагедията се разиграва малко след 21.30 часа на улица „Бригадирска“ в града.

Именно тогава мерцедесът, управляван от 49-годишния Мартин Георгиев изхвърча от завоя и се забива в масите пред заведението. По това време там са били 69-годишният Митко Мирчев, познат сред дупничани с прякора си Тапиро, както и 47-годишна жена, и момче на 22 години, пише „Монитор“.

„Беше страшна гледка. Всичко беше в кръв. Хората пищяха, а този човек цял ден шофираше с бясна скорост, правил и дрифтове. Чухме, че е влязъл в завоя със 180 км/ч. Дали е така не знаем, полицията ще установи точно с колко е карал“, коментираха дупничани, които бяха потресени от случилото се.

Вследствие на силния удар на място е починал 69-годишният Митко Мирчев, за който се носят различни легенди в града. Съвсем скоро той е трябвало да навърши 70 години. Тапиро е един от най-известните комарджии, няма казино, което да не е обиколил. Дълго време е работил в САЩ, където всяка изкарана стотинка залагал, твърдят негови съграждани.

„След такъв удар няма как човек да остане жив. Кръвта на Митко стоя с часове на тротоара пред кафенето, цяла локва имаше. Това е поредна трагедия, която се случва с нас съгражданин“, казва и дупничанина Йордан Йорданов.

При жестоката катастрофа са пострадали и други двама от клиентите на заведението. „69-годишният мъж е починал на място. Жена на 47 години е с множество травми и в изключително тежко състояние. Тя е транспортирана в столичната клиника „Св. Анна“, предстои й тежка операция и е със опасност за живота.

От силния удар е пострадало и младо момче, което е със счупени крака и е настанен в дупнишката болница. Без опасност за живота е“, коментираха от ОДМВР – Кюстендил.

Водачът на мерцедеса – 49-годишният Мартин Георгиев, е задържан в ареста на полицейското управление. Той е професионален шофьор и работи като тираджия. На него му е направена проба за алкохол, като дрегерът е отчел 0,26 промила.

„Огледът на местопроизшествието приключи в полунощ. 4 патрула бяха отцепили района и се извършваха оперативно-следствени действия. Все още не можем да кажем с каква скорост е шофирал водачът. Тепърва това ще установят експертизите. Можем да кажем, само че водачът е загубил контрол над автомобила“, коментираха служители от участъка в Дупница.

Местните в града пък коментират, че след полагането на нов асфалт по улицата често водачите карали с превишена скорост.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е и дежурен прокурор.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ