Карлос Контрера, ВМРО: Всеки, на който му има нещо психически, мисли, че може да съди България в Страсбург

Карлос Контрера

С витиевати фрази се обяснява, че анархията е начин на живот, който трябвало да бъде уважаван, независимо че са нарушени една камара правила. Независимо че циганите са се самонастанили в общински имот и всичко им е незаконно, те имали право да продължават да действат по този начин. Това е дефектът на либералния консенсус в съвременна Европа.

Това каза в студиото на „България сутрин“ по България ОН ЕР столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера във връзка със заведения иск срещу страната ни в Страсбург. Жителите на циганската махала в село Войводиново съдят България заради принудително изселване. То се случи след нападението над командоса Валентин Димов, който беше пребит от братята Пакетови, също живеещи там. Причината за агресията бе забележка за неправилно пресичане.

Ако циганите отговарят на изискванията, те имат възможност да кандидатстват за общински жилища, но те поставят условия и искат специално отношение, което е в разрез от Конституцията, коментира Контрера.

Въпросът не е как тези хора действат пред Съда по правата на човека в Страсбург, а е много по-голям. Уж трябва да се спазва върховенството на закона – основен принцип в Европа, а в същото време тези хора, които съдят България в Страсбург за нарушени права, и помагащите им уж правозащитни организации като БХК създават казуси, изключения, практика, която реално казва, че не е важен националният закон, а вярата в някакви права. Затова и като основен извод се налага, че всеки, ако случайно е по-черен, гей или му има нещо психически, може да прави каквото си иска, коментира съветникът.

Той определи и като тежка манипулация предмета на делото срещу страната ни, в което се казва, че циганите били изгонени. Все едно държавата е някаква хайка, която гони – това е несериозно, посочи Контрера и обясни:

Когато вицепремиерът по сигурността Красимир Каракачанов отиде във Войводиново след случая всички цигани доброволно се бяха изнесли. Къде после искат да се върнат, след като нито са собственици, нито наемали, а са обитавали там незаконно!

Циганите спекулират и се появяват едни мними правозащитници, които разтягат локуми, като всъщност обясняват, че правото няма никакво значение, ядоса се Контрера.

По думите му всяка седмица малки деца циганчета са пращани да просят пари по „Витошка“ вместо да са на училище или в детската градина. Огромна е отговорността на държавата чрез Агенцията за закрила на детето тези деца – голи и боси – да се изведат от семействата.

Ако върнем лентата към копторите, които виждаме, според Вас в тях има ли място за деца, попита Контрера и допълни:

Нека не сугестираме, че държавата ще бъде осъдена по това дело. И нека споделя една еретична мисъл. Ако спокойствието на 100 домакинства е цената да платим по 5000 евро, дайте – ще съберем пари. Пред очите ми са лицата на хората от Баталова воденица, от „Ришки проход“, които са подложени на цигански терор. А благодарение на БХК гетото в Баталова воденица продължава да съществува.

Политикът от ВМРО подчерта, че нормалният път да  излезеш от гетото е чрез намиране на работа и подчерта дебело:

Интеграцията е личен избор! Проблемът няма да се реши, докато тези хора не разберат, че не могат да живеят като тълпа, която обикаля и окупира някаква територия, въвеждайки си саморегулация.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ