Вдовицата на Асен Гаргов се помири с Лили

Лили Иванова

Лили Иванова и вдовицата на легендарния композитор Асен Гаргов, който се спомина след неравна битка с рака преди две години, са заровили томахавките. Знак, че примата и кръвната ѝ врагиня Даниела Гаргова са си простили тежките обиди, с които се стреляха повече от две десетилетия, е разрешението, което Лили получила от съпругата на композитора отново да изпълнява песните му.

Точно десет години след забраната от страна на Асен Гаргов към певицата да притежава златния хит „Детелини“ в репертоара си, Лили за пръв път я изпълни пред публика на скорошния си концерт на езерото Панчарево. Близки до естрадната звезда разкриват, че за мира между нея и Даниела Гаргова съдействал синът на композитора – боксьорът Димитър Гаргов. От днес нататък Иванова щяла да може свободно да пее и другите шлагери, които Гаргов приживе написа специално за нея, сред които „Самота“, „Необяснимо е“ и редица други.

Припомняме, че грандиозният скандал между Лили и Асен се заформи след излизането от печат на автобиографичната книга на примата – „Истината“. Тогава композиторът публично се възмути, че вътре била отразена само нейната гледна точка и били пренебрегнати онези 15 години от творческата му кариера и живот, които той ѝ посветил. „Единственото нещо, което е написано за мен вътре, е как съм я ограбил и как жена ми е алкохоличка, което не е вярно“, заяви тогава накърненият Гаргов. Неговият отговор към Лили бе под формата на нотариална покана, с която ѝ забрани да пее общите им парчета, сред които бе и емблематичната за всички времена „Детелини“.

До последния си дъх композиторът така и не пожела да сподели каква е истинската причина за раздялата му с певицата, макар той да остава мъжът, с когото тя е имала най-дълга интимна връзка. „Разделихме се много тежко. Не по моя вина. Аз исках да си продължа работата с нея, но тя отказа и завърши тази връзка с едни отвратителни думи, които никога няма да кажа“, сподели, преди да издъхне, Гаргов.

Докато беше болен, Лили не се включи в набирането на средства за химиотерапията му в Турция – кауза, с която бе ангажиран целият естраден елит. Примата не се появи лично и на погребението на бившия си мъж, но два дни след кончината му го почете на свой концерт, като си позволи от сцената да отрони сълза за него.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ