Григор просълзи България преди титаничната битка с Федерер: Горд съм, когато виждам трибагреника на корта

dimitrov13-1024x768

Да вижда българския флаг на корта всеки път и да чува как феновете го подкрепят на родния му език е изключителна гордост за Григор Димитров. Това заяви първата ни ракета в традиционното студио на US Open след победата си над Алекс де Минор в четвърти кръг.

Водещият ни тенисист коментира още предстоящия мач с Роджър Федерер и какво е направил, за да стигне до този етап, цитиран от tenniskafe.com.

„Играх добре в най-важните моменти от мача и мисля, че сервирах добре. Създавах си шансове. Очаквах той да се движи много добре и да бъде агресивен, и така стана, но във важните моменти бях разнообразен и това ми даде предимство. По отношение на психиката бях на много високо ниво в целия мач. Успях да се възползвам от шансовете си“, каза Димитров.

Бившият №3 намери вдъхновение и надигра Алекс де Минор със 7-5 6-3 6-4, за да регистрира най-доброто си класиране в Ню Йорк след двата изиграни осминафинала до момента.

„Чувствах се добре от физическа гледна точка. Знаете, че в подобни мачове се фокусираш и се абстрахираш от всичко останало, следваш играта си и все по-силно желаеш победата“.

„Няма такова нещо като стар и нов Григор“, каза българинът, след като беше попитан дали чувства, че може да достигне нивото отпреди. „Единственият път е напред. Да, като цяло се чувствам различен човек и различен играч. Няма смисъл обаче да седя тук, да говоря за изминалите 6-7 месеца и да карам всички да изпитват съжаление“.

След тежкия сезон, съпътстван от контузията в рамото, колебливи резултати и изпадане извън топ 70 на ранглистата, сега Григор отново показа, че може да се завърне към най-добрите си дни на корта. Българинът си осигури връщане в първите 50 в подреждането.

„Пътят от миналия декември до сега беше тежък. Става дума за ежедневни битки. Трябваше да мина през много упражнения и тренировки. Знаете за рамото, просто не се чувствах по възможно най-добрия начин. Последният месец е като награда за положения труд“.

Григор отново се радваше на бурна подкрепа от българските фенове:

„Винаги казвам, че съм горд, че съм българин. Без феновете е много трудно. Изпитвам гордост всеки път, когато излизам на корта и виждам българския флаг. Както и да чувам родния си език, аз нямам много възможности да го говоря, единствено с родителите ми“.

„Опитвам се да давам достатъчно на феновете (б.а в социалните мрежи), но когато се състезавам, се изолирам – не чета новини и не влизам в социалните мрежи. За мен винаги е било по-важно да съм свързан с феновете ми, но извън тениса. Те виждат как играеш на големия корт, но не виждат какво е зад кулисите, а те заслужават това. Затова искам да споделям повече от нещата извън корта“.

За Димитров предстои мач с Федерер. Двамата са се изправяли един срещу друг седем пъти, а Димитров няма победа. Последният им двубой беше финалът в Ротердам през миналия сезон.

„Привилегия е да съм на 1/4-финал, никога досега не съм бил. Сега имам възможността. Аз не мисля с кого играя, мисля за нещата, които мога да контролирам. Приемам всичко с усмивка. Да, играя с Роджър, който многократно е бил на този етап и знае как да се справи с напрежението, но защото аз да не изляза и да играя собствената си игра“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ