Григор получи СМС от най-важната жена минути след Великата победа! Ето какво пише в него (Снимка)

Заснемане

Григор Димитров победи най-великия играч в съвременния тенис – Роджър Федерер с 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 и се класира за полуфинал на US Open 2019. Българинът започна много колебливо, съвзе се още в първия сет и постепенно прекърши съперника си.

Нашето момче направи мач за историята, а с него се завърна в голямата игра.

След мача Димитров е получил стотици поздрави на личния си смартфон, но едно съобщение се е отличавало от всички. То е дошло от Мария Димитрова – майката на знаменития ни тенисист. В него със сълзи на очи тя е описала колко много се гордее със своето момче.

Следващият съперник за Григор в Ню Йорд е 5-ия поставен в схемата Даниил Медведев. Руснакът се справи в четири сета с другата огромна швейцарска заплаха в тура – Стан Вавринка.

Медведев обаче просто няма как да е за подценяване не само заради ранкинга си, а и заради постиженията си на твърда настилка този сезон. Той игра минимум финал на всички надпревари, на които участва след Уимбълдън, а в Синсинати дори спечели и титлата, надделявайки на финала над световния номер едно Новак Джокович.

Двамата с Григор са изиграли два мача помежду си до момента. И двата бяха през 2017 г. В тях Димитров победи на тревата в Куинс Клъб през юни в три сета – 6:3, 3:6, 6:3 на четвъртфинал, но пък падна на 1/8-финалите във Вашингтон в два сета – 2:6, 4:6.

Трябва да отбележим, че единствената им среща на твърди кортове завършва с победа на руснака, така че българинът трябва категорично да има едно наум. Но пък окрилен от победата над Федерер и изникващ от позицията на аутсайдер, той вече може да постигне всичко, освободен от границите на огромните очаквания към него.

Това е момента на нашето момче и ни сме сигурни, че ще направи всичко възможно, за да го грабне!

Гордеем се с теб и вярваме, че най-доброто предстои!

Снимка: www.instagram.com/atptour


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ