ВМРО и НФСБ си поделят по трима кандидати за райони в Пловдив

Славчо Атанасов

Кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат от ВМРО и НФСБ – Славчо Атанасов, и лидерите на двете политически формации – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, представиха под тепетата кандидатите си за районни кметове.

Очаквано настоящият кмет на район „Южен“ Борислав Инчев ще се бори за втори мандат. Другото познато лице сред кандидатите е бившият кмет на „Западен“ Десислава Желязкова, която беше уволнена от кмета Иван Тотев и наследена от Димитър Колев, срещу когото ще трябва да се изправи на 27 октомври.

Кандидат за кмет на район „Тракия“ е Апостол Шопов от ВМРО. Предишният човек на обединените патриоти там бе Костадин Гаров, който за около 100 гласа загуби вота през 2015 г. от Костадин Димитров от ГЕРБ. Войводите имат кандидат-кмет и в „Източен”, като това отново е Павел Милушев, който също бе на неуспешен балотаж на последните местни избори. В „Централен” кандидатът за управник е старейшината Иван Димов. В „Северен” НФСБ залагат на Станислав Стратев.

Прави впечатление, че двете партии са си поделили районите. ВМРО са с кандидати за „Южен“, „Тракия“ и „Източен“, а хората на Валери Симеонов – на „Централен“, „Западен“ и „Северен“. Също така, че и двама от претендентите – Апостол Шопов и Павел Милушев, са настоящи заместници на Борислав Инчев.

Дълги години Славчо Атанасов беше зам.-председател на ВМРО, но след това със скандал напусна партията и основа ВМРО-НИЕ, а впоследствие премина в НФСБ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ