Хиляди на събор в Червена вода препасаха револвери, вдигнаха саби и развяха знамена! Това е ВМРО! (СНИМКИ)

9

Комитският събор на ВМРО в Червена вода отново събра хиляди!

Хора с народни носии от ;яла България се събраха,за да почетат неугасващия стремеж на българите за свобода.

Тук бяха двамата депутати от ВМРО Искрен Веселинов и Милен Михов, евродепутатът Ангел Джамбазки, кандидатът за кмет на Русе – г-н Григоров, и още множество българи, препасали меч и револвер.

„Историята ни е изпълнена с множество примери на родолюбие и подвизи в името на България! Сред тях е и героизма на комитите от Червеноводската чета, за които копнежът по свободата се оказа много по-силен от ятагана на поробителя! Те превърнаха съдбата на народа в своя лична, а подвигът им не беше напразен, защото в последните минути от живота си мислеха не за себе си, а за бъдещите поколения, знаейки, че скоро ще успеят да счупят оковите, наложени от поробителя!
Нека помним и предаваме техните завети, защото именно те доказаха, че промяната е възможна, но само тогава, когато националният идеал е единствената мяра пред дръзналите да съградят едно свободно и справедливо общество!
За да продължим и днес да заемаме мястото, което историята ни е отредила, то трябва да си припомним, че предците ни бяха водени от безкористен патриотизъм, изразяващ се в непримирима жажда за свобода и безкрайна обич към родината“, обявиха организаторите на един от най-българските събори.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ