СКАНДАЛНА НОВИНА ЗА КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ! Почна да реже на скрап и сайтове, както кораби

кирил домусчиев, владислав горанов

Главният редактор на Дарик радио – Варна, Наталия Господинова съобщи в профила си в социалната мрежа, че екипът й вече няма нищо общо със сайта Dariknews.

Сайтът бе създаден от Дарик радио преди годни, но бе продаден на Нова телевизия, заедно с Gong.bg.

Години наред сайтът, който всички читатели свързват с Дарик радио – всъщност се разклоняваше на две – трябваше да пуска новини от двамата си собственици – Радосвет Радев и собствениците на Нова телевизия, тъй като двете страни притежаваха пакети в сайта.

Съответно сайтът поддържа връзка и с всички регионални звена на Дарик радио, изградени през годините и има хиляди последователи в интернет.

Ето какво се случва след закупуването на цялата медийна група от Кирил Домусчиев. 

Вижте поста на Наталия Господинова:

„С огромно огорчение съобщавам на всички, че от днес екипът на Дарик радио Варна няма нищо общо със сайта dariknews.bg.

След като години разработвахме с много труд, любов и ентусиазъм варненската страница на довчера нашия сайт, днес без предупреждение и без никакво уважение към авторския ни труд спряха достъпа ни до него.
Няма да спестя информацията, че проблем има откакто един „олигарх“ се сдоби по странен начин с Нова ТВ и с Нетинфо.
От днес анонимните редактори в Нетинфо вече разполагат с пълен контрол над информационното съдържание в сайта, който създадоха хората от Дарик радио.
Но допускат една генерална грешка – губейки човешкия ресурс на Дарик радио, губят много. Интересно съдържание най-вече. И импресии, разбира се..
И няма нужда да съм пророк, за да кажа, че dariknews.bg скоро няма да съществува, колкото и да се прави, че е Дарик.
Ами не е.
Беше до скоро.
Ние обаче сме на линия, готови да започнем отначало 😊
Няма да драматизираме, нито ще страдаме, просто обръщаме нова страница…
Търсете ни в darikradio.bg, на нашата фб страница Darik Varna – да, тя си е наша, както и в ефир – от следващата седмица с нова програма“.

Всъщност след като продаде част от Dariknews.bg на собствениците на Нова телевизия,  тогава с управител Дидие Шосел, радиото си направи собствени сайт, но не новинарски – Darikradio, в който се качват интервютата от ефира на радиото.

Сделката бе официално съобщена през август 2013 г.

Нова броудкастинг груп“ („Нова“) придоби 70 % от „Дарик нет“ АД и така след финализиране на сделката ще стане собственик на всички сайтове, част от „Дарик уеб“, както и на една от най-големите дигитални медийни компании в страната – „Нетинфо“ АД, съобщиха тогава от „Нова“.

Сега, явно сайтът Dariknews.bg започва да къса връзката с местните си сайтове, които имат мрежа в почти цялата страна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ