Арестуваният за шпионска дейност шеф на „Дума“: Да, изнесох информация на генерал Решетников за цената на…

юрий борисов

В продължение на четири часа ми задаваха два въпроса – дали съм давал информация на Русия и какво съм получил в замяна. От своя страна аз пък настоявам за факти, които да навеждат на мисълта, че изпълнявам шпионска дейност, защото в противен случай такъв подход е страшен – да те обвинят в шпионаж. Това обясни в ефира на Нова телевизия бившият главен редактор на в-к “Дума“ Юрий Борисов по повод съмненията, че е шпионирал в полза на руската държава.

,,Мисля, че тук има желание за сплашване. А Решетников е един пенсионер. С него  се познаваме във врзъка с дейността на движение “Русофили”, с православни дейности… не знам защо този контакт се счита за нещо криминално“, коментира още той и допълни, че са обсъждали социологически проучвания с него.

,,Има политическа поръчка, но това, което чувствам, е, че има едно сплашване спрямо тези, които изразяват своето неодобрение относно външната политика на България, която е папагалска. Тази позиция не ни харесва“, каза Борисов.

,,Твърдят, че съм свидетел, а защо ме разкарват с белезници тогава? Не съм получил призовка, а в моя дом правиха 4 часа обиск. Мога да се защитавам сам, нямам нужда от адвокатска защита“, добави бившият главен редактор на „Дума“.

Той разкри, че си е признал, че е изнасял информация на генерал Решетников: Казах му цената на дините на Женския пазар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ