С това интервю Йорданка Фандъкова прати Мая Манолова в ъгъла!

7 Dni Bulgaria10.09.201927850
йорданка фандъкова

Много хора говорят, че тази кампания ще бъде на живот и смрът, но за мен това никога не е било така, а да се представят нови идеи и проекти. Това ще е битка за власт. Това заяви в ефира на “Здравей, България“ по Нова телевизия кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

,,За мен е важно да имам възможност да разговарям с хората. За десет години успяхме да заменим един задачи с други. Виждате, че София се развива и променя с бързи темпове.  Работата за града ни трябва да продължава. Приоритетите се сменят, трябва да има нови идеи, а те идват с нови хора, които да ги създават и реализират“, добави още столичният градоначалник.

,,Изпълнихме стотици обекти за тези години. В хода на всички тези стотици ремонти никой не може да гарантира, че няма да има изкривени плочки. Аз съм кметът, налагал най-тежките санкции в държавата, но трябва да се помисли и за превенция, а не само налагане на контрол. Лично ще внеса такова искане за промяна – всички да носят професионална отговорност, тоест гилдиите да могат да отнемат лицензии. В момента, колкото и да не съм доволна от дадена фирма, не мога да й откажа участие в обществени поръчки“, допълни Фандъкова.

Кметът на София обяви, че не възнамерява да излиза в отпуск, защото в столицата има още доста задачи за изпълняване.

,,Аз ще си свърша работата дотогава, докогато законът ми дава това право. Сега трябва да решим на последната сесия въпроса с 5 междублокови пространства“, категорична бе тя. И даде да се разбере, че послуша ли Манолова да хвърли оставка, София ще изпадне в безтегловност, както искат поддръжниците на кюстендилската любимка на Делян Пеевски.

Според нея друг важен процес е дигитализацията в града. За тази цел тя е поканила IT специалисти, които работят за промяна в структурата на общината. [null] „Предвиждам и създаването и обособяването на специален ресор – дигитален заместник-кмет, който ще носи отговорност за този сектор. Всичко ще е по-прозрачно и публично и по-лесно за гражданите“, каза тя. „Метрото е стратегически проект, който променя града. Трябва да продължим с развитието му със същите темпове“, заяви Фандъкова.

,,Имаме много натрупани проблеми през годините, с които се опитваме да се преборим. Трудна е битката, защото и лобитата са големи. Имаме идеи и ще продължим да се борим, за да подредим града“, заяви тя по отношение на презастрояването на София.

,,Хората да решат в каква София искат да живеят. Аз ще изляза с решителност и отговорност“, допълни в заключение Йорданка Фандъкова.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ