Карлос Контрера хвърли ръкавицата на Мая: Кандидатът на ВМРО ще е на балотаж

карлос контрера

Нека не предпоставяме, че сблъсъкът на изборите в София ще бъде между двете дами – Фандъкова и Манолова. Имам очакване кандидат за кмет на столицата от ВМРО да отиде на балотаж. Не е казано, че вторият тур трябва да е между две жени.

Това заяви в ефира на ТВ Европа общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера и посочи, че партията може да е изненадата на изборите. Решението на ВМРО е да се яви самостоятелно, като освен на листата за общински съветници и кандидати за районни кметове, партията ще разчита и на силни граждански кандидатури.

Контрера обясни, че по устав предстои Областния комитет на ВМРО – София да вземе решение кой ще бъде кандидатът за кмет и за листата, а после националното ръководство да утвърди. Към момента обсъжданите имена за кандидат-кмет са на Карлос Контрера, на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и на евродепутата Ангел Джамбазки. Решението предстои да бъде взето тази седмица, а дебатът тече в пълна сила сред столичните структури на ВМРО.

Според него не е толкова важна самата личност на кандидата, колкото ангажиментите, които поема, ако бъде избран.

Като основен приоритет в програмата си за управление на София ВМРО извежда сигурността. Това е направлението, в което има много проблеми, категоричен е Карлос Контрера.

Всеки кандидат за кмет на община трябва да се явява с екипа, с който ще работи. Като погледнеш кандидата за кмет и листата с кандидати за общински съветници, да е ясно тези хора какво могат, какво ще правят и може ли да им се има доверие. Та в този смисъл кандидат-кмет без листа със съветници звучи несериозно, заяви Контрера.

Съветникът анализира, че ако бъде избран за кмет независим кандидат, то той неминуемо ще влезе във война с Общинския съвет, което ще хвърли града в хаос за четири години.

Екипите на участниците в изборите много ясно трябва да си дадат сметка, че добрият тон трябва да бъде запазен. Не мисля, че с негативна кампания се представя реалната картина пред избирателя. Факт е обаче, че започват медийните удари и прехвърчането на искри, дискредитиране на един или друг опонент, явно това ще е прийом в кампанията, допълни той.

Едната сюжетна линия очевидно е „Вие нищо не сте свършили“, а другата – „Вие нищо не предлагате“. Ако разговорът за София затъне в тази полоса, означава, че реалните проблеми на столицата отново няма да бъдат казани, констатира Контрера.

Той сподели, че така поставените програми на обявените досега участници в кметската надпревара за София изискват милиарди за осъществяването си. А отговор откъде ще дойдат парите няма.

Той смята, че с шокиращи публикации в социалните мрежи се създава шизофренна обществена среда, в която липсват смислени разговори, а се занимава с жълтини и компромати. А по думите му предстоящите у нас избори са много важни, защото ще определят структурата на местната власт в цялата държава за следващите четири години. Застъпват се огромни интереси и понякога границата на добрия тон се прекрачва, смята Контрера.

Запитан за т.нар. шпионски сигнал у нас, в който е намесено името на Николай Малинов от „Русофили“, Контрера заяви, че не бива да се отдаваме на спекулации до момента, в който прокуратурата не обяви какви са фактите. Това са деликатни теми, нека остави службите да работят, още повече като става дума за престъпление срещу Републиката, каквото е шпионажът, допълни той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ