Чутовен срам за БСП: Останаха без кадидат за кмет във Варна, сбиха се помежду си

Корнелия Нинова

На провелата се инфарктна конференция във Варна, на която социалистите трябваше да подредят листа за общински съветници и да излъчат кандидат за кмет, се случиха само скандали, пише Pravoton.bg.

Председателят на БСП – Варна, от който ръководството в София свали доверие преди около месец, е докладвал, че всички номинирани кандидати за кметове са се отказали.

Сред тях са били авторитетни личности като: проф. Красимир Иванов, проф. Пламен Илиев, доц. Божидар Чапаров, адмирал Петър Петров. Според запознати в дъното на всички откази е било първото място в листата, което от години е запазено за Гуцанов.

Така кандидатите си давали сметка, че каквито и усилия да положат в кампания, ще трябва да се съобразят с вечния водач на червената листа.

Като спасителен вариант Гуцанов предложил за кандидат-кмет Костадин Костадинов, който е председател на партия “Възраждане”. Това буквално шокирало присъстващите, защото било повече от абсурдно БСП да издигне председател на друга политическа формация.

Залата реагирала с възмущение и подигравки пред опцията левицата във втория по големина град в България да няма кандидат или да бъде такъв от друга партия.

Доц. Огнян Кънчев заявил пред всички, че унижението все пак има граница, а в случая са преминати всички граници.

Доктор Надя Дюлгерова се обърнала към Гуцанов с думите, че ако той не иска да поеме отговорност и да бъде кандидат за кмет, тогава тя е готова да се жертва, но това унижение не може да се преглътне.

В така създалата се ситуация на практика БСП-Варна няма кандидат за кмет.

Подреждането на листата също предизвикало скандал, тъй Гуцанов не изпълнил указанията на контролната комисия за прозрачен и легитимен избор. Това възмутило повече социалисти, защото е традиционна практика да има наблюдатели с цел да няма съмнение в избора и коректното преброяване.

Така това станало повод и до физическо сблъскване. Със срамния казус във Варна най-вероятно ще се занимае и Националният съвет на партията, който се събира на 15 септември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ