Изчакайте с двете каки в София, ВМРО още не са обявили баткото

10

След обявяването на три кандидатури за кмет на София, прогнозите клонят към балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Борислав Игнатов се явява тъпия ъгъл в този кметски триъгълник, но никой не им е виновен на „Демократична България“. Да пратиш гагаузки архитект да обяснява на софиянци, че ще направи града им умен, е политически малоумно.

Има обаче една партия, която още не е дала гласност на кандидата си. ВМРО мълчи, отметайки позитиви и пасиви на трите иначе много силни кандидатури – Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и Карлос Контрера.

Засега везните клонят към евродепутата, научи 7DniBulgaria.bg, макар, че още няма нищо сигурно. Но излезе ли на кметската сцена Джамбазки, ще стане тежко за двете каки. Особено за кюстендилската.

Експресно допитване сред вече над 2 000 души на една от най-големите софийски страници във Фейсбук показва нещо много интересно – евродепутатът и Мая Манолова са на практика на една ръка разстояние. И нещо много важно – очевидно е, че вотът за бившата приближена на братя Галеви е главно от провинцията. Явно – недействителен в случая, макар и добре организиран от трол-структурите на Кирил Добрев.

На евроизборите Ангел Джамбазки показа, че е перфектния мажоритарен кандидат. Цялата кампания на ВМРО бе концентрирана върху него, което се оказа удивителен ход. И Джамбазки дори не замина сам за Европарламента.

Което пък доведе до безцпрецедентна кметска инвазия на Воеводите сега – огромна част от знаковите им депутати днес са кандидат-кметове.

Ако Джамбазки атакува кметството, то тогава със сигурност водач на листата му за общински съветници, ще е Карлос Контрера. Знаково лице в СОбС, човек със собствена позиция, влязъл в медийно обръщение с редица инициативи – спасяването на стадион „Българска армия“ от зелено посегателство, борбата за узаконяването на тротинетките като превоз в София, разрушаването на циганските гета, а напоследък и с кадастъра за осъдени педофили, който става задължителен след случващото се в Сливен с онзи похотлив англичанин.

Някой може ли да каже кой е лидерът на ГЕРБ в Общинския парламент? Трудно! А какво казва липсата на каквито и да е съветници в листа на Мая Манолова? Да не си мисли, че София е като мъжа й – може сама да го управлява? Объркала се е.

Както се объркват и тези, дето си правят сметките за двете каки, преди ВМРО да са обявили баткото.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ