БФС наказва играч на ЦСКА заради червен картон в приятелски мач

Николай Бодуров, ЦСКА, Холмар Ейолфсон

Вчера БФС и дисциплинарната комисия към него наказа ЦСКА с 10 000 лева. Причината е, че Милош Крушич, който няма необходимия треньорски ценз, води отбора срещу Ботев в Пловдив, вместо наказания наставник Люпко Петрович.

Сръбският анализатор пристигна преди три месеца на „Българска армия“, за да помага в екипа на Добромир Митов.

Десет хиляди лева е глобата на ЦСКА за „допускане на лице, което е без правоспособност да ръководи отбора“, а по хиляда има за самия Крушич и заради това, че той е разговарял по телефона с Люпко Петрович.

Веднага след тази новина запалянковците на „червените“ започнаха да задават въпроси.

Ето какво публикува Никола Дърпатов за случая.

„Във връзка с вчерашната глоба да питам няколко неща. Приемаме, че сме сгафили и е ок наказанието. Знаете ли обаче кой е действащият треньор с най-дълъг стаж в ППЛ? Отговор: Пламен Донев. Не сте го чували? Ами той от ТРИ години на хартия е тренер на Дунав. За този период те смениха трима – Великов, Орачев, Л. Киров. Нито един от тях нямаше ПРО лиценз и затова Пламен Донев чупи рекорди. Това са 116 мача по 10 000 лв или 1 160 000 лв. Каква е ситуцията в Ню Йорк? Там се води вече 2 години Стойчо Драмов, защото Сашо Ангелов няма ПРО лиценз. 72 мача по 10 000 = 720 000 лв глоба.“

След това той допълни със скандален случай от миналото, в който БФС наказва играч на ЦСКА заради червен картон в контрола.

Ще ви го припомним в следващите редове:

БФС и комисиите към него продължават да се прочуват. Поредното скандално решение е наказанието на Зе Руи за един мач и глоба от 800 лева. Причината е червеният картон на португалеца по време на контролата със Славия миналата събота (2:2). Тогава Зе Руи бе изгонен още в 6-ата минута след разправия с играчи на “белите”.

Ето и обосновката от страна на БФС: „По Т.1.След като разгледа инцидента на контролната футболна среща ЦСКА – Славия, на основание чл. 22, ал.1, буква Г, колона 4 и във връзка с чл. 16, ал.2, ДК наказва състезателя на ЦСКА – Жозе Руи Тавареш Да Вега с ЛСП 1 среща и глоба 800 лева“

Странният критерии обаче идва при положение, че играчите на Славия превърнаха двубоя в корида. Нападателят им Дениран Ортега изрита Ели Маркес в слепоочието, за което защитникът изпадна в кома и бе откаран в болница. Маркес продължава да се лекува и не се знае кога ще се върне на терена, а Дисциплинарната комисия въобще не наказва Ортега за провинението му, за което също получи червен картон.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ