Райна Кабаиванска с най-високото отличие на Софийската опера

Райна Кабаиванска

Райна Кабаиванска ще бъде удостоена със „Златен плакет“ за цялостен принос, съобщи БТА. Това е най-високото отличие, връчвано от Софийската опера. Голямата певица ще бъде наградена на 20 септември, когато е откриването на юбилейния 130-и сезон на Операта.

Събитието е в чест на 90-годишнината от рождението на Николай Гяуров. В него ще вземат участие три поколения артисти, които са работили през годините с големия български оперен певец.

Софийската опера ще даде най-голямото си отличие и на легендарния италиански баритон Ренато Брузон, както и на Долора Заджик. Сопраното от Метрополитън опера е сред участниците в концерта на 20 септември.

В момента Райна Кабаиванска, както и Долора Заджик, провеждат своите майсторски класове. Възпитаниците на Заджик ще изнесат концерт на 28 септември, а 19-ият международен майсторски клас на Кабаиванска ще се представи на сцената на Софийската опера на 29 септември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ