Сериозен трус в БСП: „Червена“ Варна скочи срещу протежето на Корнелия Нинова, искат главата му

Корнелия Нинова

Градската организация на БСП във Варна иска оставката на дясната ръка на Корнелия Нинова. Те искат оставката на Кирил Добрев, който преди дни беше бурно освиркван от варненските другари по време на заседание на местната структура, а след това нарече председателят й тумор.

„Ние, членовете на ГС на БСП-Варна, изразяваме крайното си възмущение от зам.-председателя на НС на БСП – Кирил Добрев и неговите действия, демонстрирани по време на вътрешно-партийни форуми и в общественото пространство. Считаме, че през последните два месеца и половина той създава напрежение и внушения от всички възможни партийни и публични трибуни, с цел дискредитирането на Варненската партийна организация и нейният лидер“, се казва в специална декларация на варненските социалисти, разпратена до медиите.

В нея те пишат още, че категорично се противопоставяме и на неговото цинично и арогантно поведение на заседанието на Градската конференция на БСП-Варна и в медиите, където най-безцеремонно си позволява да използва обидни квалификации за председателя на морските червени.

„Единствения достоен ход на Кирил Добрев в знак на извинение е да подаде оставката си като член на ИБ на БСП“, категорични са хората на Борислав Гуцанов.

Ето и пълния текст на декларацията: 

„Ние, членовете на ГС на БСП-Варна, изразяваме несъгласие и НЕ приемаме решението на НС на БСП от 15.09.2019 г.  Считаме, че то е противоуставно и обезсмисля събранията на ОПО и районните конференции. По груб начин се изземват функциите и отменят решенията на Градската партийна конференция на БСП-Варна, проведена на 11.09.2019 г. Отказваме да бъдем въвличани в задкулисни манипулации, безпринципни битки на лична основа, разделяне на организацията и нарушаване на вътрешно партийната демокрация.

Ние държим да бъде уважено мнението на Градската партийна конференция, която е  обсъдила и с явно гласуване е утвърдила водач, а с тайно гласуване подредила листата за общински съветници. В противен случай НС на БСП трябва да поеме цялата отговорност за резултатите от местните избори във Варна. Всяко друго решение би принизило, обезмислило усилията и ролята на основните партийни организации, ролята на колективния орган и би унижило кандидатите, които са получили заслужено доверие от Конференцията.

Ние, членовете на ГС на БСП-Варна, изразяваме крайното си възмущение от зам.-председателя на НС на БСП – Кирил Добрев и неговите действия, демонстрирани по време на вътрешно-партийни форуми и в общественото пространство. Считаме, че през последните два месеца и половина той създава напрежение и внушения от всички възможни партийни и публични трибуни, с цел дискредитирането на Варненската партийна организация и нейният лидер.

Категорично се противопоставяме и на неговото цинично и арогантно  поведение на заседанието на Градската конференция на БСП-Варна и в медиите, където най-безцеремонно си позволява да използва обидни квалификации за председателя на ГС на БСП-Варна, които приемаме като отношение към цялата партийна организация.

Единствения достоен ход на Кирил Добрев в знак на извинение е да подаде оставката си като член на ИБ на БСП“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ