Скандално! Вапцаров, дето издигна Мая Манолова, заедно с родата си дължи над 100 000 лв данъци в Банско

вапцаров

В списъка сред най-големите длъжници на община Банско отново са 4-ма от наследниците на поета Никола Вапцаров.

Конкретно – братовият му син Никола, неговата съпруга Светла, техният син, също Никола, както и Борис Вапцаров, роднина от страна на сестра им Райна.

До 2018-а те бяха натрупали общо невнесени 163 499 лв. за данъци на хотел „Шато Вапцаров“, магазин в центъра на Банско и сграда на ул. „Пирин“. Сега явно са повече.

Интересно е, че в последните дни най-малкият Вапцаров – Никола, отново влезе в новините, след като оглави инициативния комитет за издигането на доскорошния омбудсман Мая Манолова за кмет на София, която през юни обяви, че подготвя законопроект в защита на длъжници с финансови затруднения. С

ред последните обществени роли на наследника на поета са тази на общински съветник в София от партията на Георги Кадиев и зам.-кмет в екипа на бившата кметица на „Младост“ – Десислава Иванчева.

Всичко това е доста нагло, при положение, че си с родата си е завлякъл общината с над 100 000 лева!

Вапцарови не смятат за нужно да си плащат данъците, защото водят дело, с което искат да придобият собственост върху къщата-музей на великия си предшественик и да живеят на гърба на славата му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ