Медсестрата от протестите се оттегля от комитета зад Манолова, не иска да е част от политически игри

89

Мая Илиева не разбира защо името ѝ било в списъка. Присъствала при издигането на обмудсманката само заради каузата ѝ за медиците

Не съм част от Инициативния комитет на Мая Манолова и това може да се види на сайта на Столична община. Това заяви медицинската сестра Мая Илиева вчера.

Макар да не е сред онези, които са внесли документите за регистрация на Манолова като кандидат за кмет от името на инициативен комитет, Илиева фигурира в пълния списък на членовете му, разпратен до медиите на 4 септември – в деня, в който бе обявен комитетът. Тогава Илиева дори отправи приветствие от трибуната: “Тук сме, за да подкрепим единствения човек, който застана до нас, когато имахме нужда, който даде гласност на проблемите в здравеопазването, които се оказаха тема табу, засягаща много интереси. Тук сме, за да подкрепим човекът-професионалист, който показа, че когато се захване за дадена кауза не отстъпва и остоява целите ѝ докрай.” Какъвто и пост да заеме оттук нататък, тя ще отстоява интересите и правата на обикновените българи, пожелавам ѝ успех, каза още медичката по адрес на Манолова.

“Да, бях на представянето на инициативния комитет, но за да изразя нашата благодарност за това, което направи. Само тя застана до нас по време на протестите, а на черното бяло не може да се каже. Ще продължим да ѝ съдействаме по тези теми, ако има нужда, но не искаме да влизаме в политически игри”, заяви Илиева вчера от името на комитета, организиращ протестите на медицинските сестри. “Не мога да разбера какво точно представлява този инициативен комитет. Не сме политически ангажирани с никого. Ако искате като гражданин да застанете зад нас, сте добре дошъл. Ако имате дейност, свързана с политически амбиции, си е ваше право. Но в момента, в който решите да изразите тези амбиции, това означава, че ние приключваме с взаимните си отношения”, допълни Илиева.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ