Златните ни момичета завоюваха медал от Световното, съдийска брадва ги раздели с титлата

Художествена гимнастика

Българският ансамбъл изигра две много силни съчетания в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан) и спечели бронзовия медал със сбор 58.000 точки. За първото си съчетание на обръчи и бухалки, на което допуснаха една лека неточност, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха 28.800 точки (20.300 за трудност, 8.500 за изпълнение).

Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха още по-усложненото си съчетание с топки, за което получиха 29.200 (20.500 за трудност, 8.700 за изпълнение). От родния щаб беше подадена контестация за оценката, но тя не беше уважена и резултатът им остана същият.

Световни шампионки със сериозен подарък от съдиите станаха рускините. На първото си съчетание на обръчи и бухалки, където допуснаха неточности, те получиха оценка от 28.700 точки. Последва обаче пресилено висока оценка от 30.000 точки за изпълнението на топки, което също не беше изиграно чисто, и така съдиите на практика подариха световната титла на Русия с 58.700 точки.

Със сребърния медал в многобоя се окичиха японките с 58.200 точки. Те изиграха без грешка съчетанията си с пет топки (29.200) и с обръчи и бухалки (29.000).

Миналата година на Световното първенство в София Русия отново спечели титлата в многобоя, втори бяха италианките, а трети българките.

Утре българките ще играят и в двата финала на отделните уреди.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ