Александър Сиди: Усещането за справедливост в обществото го няма

Александър Сиди

Каквито и реформи да бъдат направени в законодателството, усещането за справедливост няма да се върне

Усещането за справедливост в обществото го няма. Каквито и реформи да бъдат направени в законодателството, то няма да се върне. Защото доверието в съдебната система през последните 30 години е подкопано именно заради подобен тип решения, които са по-скоро на база някакви вътрешни убеждения на съдията, продиктувани от контакти с външни лица“. Това коментира в студиото на „Денят ОН ЕР“ депутатът oт ВМРО Александър Сиди във връзка с казуса „Полфрийман“.

Близки и роднини на убития Андрей Монов излязоха на протест пред Националния дворец на културата в София срещу предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман. Те настояват за оставката на съдия Калин Калпакчиев, както и за поправки в закона, които да не позволяват подобно предсрочно пускане на свобода на осъден за убийство.

По-рано стана ясно, че Полфрийман остава в дома за временно настаняване в Бусманци, докато няма решение на съда по искането на главния прокурор.

Местните избори нямат нищо общо със случващото се. Гласувахме поправка в Наказателно-процесуалния кодекс за тежките престъпления. На първо четене бе решено да не се намаляват присъдите за най-тежките престъпления при умишлено причиняване на смърт и тежка телесна повреда. Нещо, за което от ВМРО настояваме от доста време насам, допълни още Сиди.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ