СЕМ порица Волен: Г-н Сидеров наруши грубо правилата за провеждане на политическия дебат

91

Съветът за електронни медии (СЕМ) изрази тревога по повод нарушаване на Споразумението за отразяване на предизборната кампания за провеждане на избори за общински съветници и кметове, подписано между Българската национална телевизия (БНТ) и политическите партии, коалициите от партии и инициативни комитети, одобрено от Централната избирателна комисия (ЦИК), пише в декларация, публикувана на сайта на СЕМ.

Вижте какво пише още в декларацията на СЕМ по повод на предаването „Референдум” по БНТ от 1 октомври 2019 г. и скандала с Волен Сидеров:

В рамките на една от безплатните форми на предизборна кампания по програма БНТ 1 лидерът на ПП „Атака“ г-н Волен Сидеров, поканен за участие в качеството си на председател на предизборния щаб на парламентарно представена политическа сила, си позволи да наруши грубо правилата за провеждане на политическия дебат в студиото на БНТ. В предизборната кампания ролята на обществената БНТ е от съществено значение за обективното, равнопоставено и справедливо представяне на участниците, от една страна, и за информираността на гласоподавателите, от друга страна.Журналистите в Българската национална телевизия притежават опит и умения за отразяване на политически кампании, както и професионално самочувствие да реагират адекватно, в защита на обществения интерес.В Закона за радиото и телевизията и Изборния кодекс на БНТ са възложени множество ангажименти, свързани с изпълнението на нейните обществени функции, което създава високи очаквания в аудиторията. Не по-малки са очакванията на гражданите и за отговорно поведение от страна на участниците в предизборната кампания.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ