Помните ли този член!? Той винаги ще стърчи от задника на Мая Манолова

89

Мая Манолова днес се изкарва като някакъв кюстендилски Робин Худ! БРанела бедните, тормозела богатите.

Съвременна приказка не за наивници, а за откровени тъпанари. Защото е фалшива.

Истината разкрива бившият депутат Димитър Байрактаров. При това не днес, а още преди година.

Ето какво пише Байрактаров:

Странни чудеса се случват в нашата мила татковина! Интересното е , че и чудотворците някак си са все едни и същи? Но, да си дойдем на думата! Спомняте ли си чл.417 от ГПК? Да, да, същият, който нарекохте мракобесния член, чрез който стотици хиляди граждани попаднаха в лапите на ЧСИ-тата и бяха направо смазани. А сега най-важният въпрос – спомняте ли си кой е виновникът, за да го има чл.417 от ГПК ? Да, да , казва се Мая Манолова. През 2015 г. бях първия и си останах единствения, който внесе законопроект за отмяна на чл.417. В хода на дебатите в правна комисия притиснах Манолова и тя публично се извини на потърпевшите. Свидетели на тази случка има десетки. Тези извинения на Мая Манолова с нищо не подобриха живота на стотиците хиляди българи, чиито съдби бяха съсипани от действието на чл.417. Този член е в сила от 01.03.2008 г., вече 10 години.

Няколко месеца след влизането му в действие направих първите журналистически разследвания и телевизионни предавания за безкрупулността по прилагането на чл.417 от ГПК. Да, членът на Мая, както често го наричаха хората. Голяма част от разбитите човешки съдби никога няма да забравя, дано да ги помните и вие, които сте гледали тв предаванията ми на тази тема. Днес виждам и чета, че Мая отново се е развихрила! Този път ще спасява длъжниците със закон за личен фалит. Дори и специално изследване е популяризирала. Предупреждавам, че пътят към ада е осеян с добри намерения.

От няколко години работя по тази тема и трябва да ви споделя, че така наречения частен фалит, не е нещо, което решава проблемите на свръх задлъжнелите граждани. Бих споделил, че попадането в лапите на частния фалит е много по-старшно от лапите на ЧСИ-тата. В повечето случаи вие преставате да бъдете на практика човек. И всичко това се прави, забележете, не за да стане по-леко на длъжника, а точно обратно да бъде удовлетворен интересът на кредитора(банката, монополиста,топлофикация и т.н.). И забележете, Мая Манолова , чиято длъжност има съсвсем други функции е тръгнала да ви пробутва идеята за нова заробваща стратегия, която да замести компрометираната вече с чл.417 от ГПК. Искам само да обърна внимание, че са много малко хората, които въобще могат да ви обяснят как действа частния фалит. Длъжен съм само да ви обясня, че веднъж попаднал в лапите на частния фалит, където и да отидете , в която и държава по света, вие ще сте белязан от него и ще носите последствията му. Единствените, които имат полза от въвеждането на частен фалит са именно кредиторите и монополистите.

Интересно защо омбудсманът Мая Манолова не се бори с причините за свръх здължнялостта на огромната част от българското население? Нима тя не е наясно за съществуването на феномена “Работещи бедни”. Всички в семейството работят, но парите все не стигат. Нима Манолова не е наясно, че огромна част от задълженията на българите са несъществуващи и затова се прилага лансирания от нея чл.417 от ГПК, тоест чрез него вие сте обявен за длъжник без право да се защитите и да докажете, че не сте длъжник. Тази схема вече се изчерпва и доведе до много размирици, а и хората я понаучиха, затова вече ви рекламират новата заробваща схема. Като общественик и журналист съм длъжен да ви предупредя докато не е станало късно! Като човек, който дълги години се занимава с медии ще ви обърна внимание на един интересен факт. Замислете се защо Мая Манолова е винаги сама в телевизионните студия и няма човек, който да опонира на тезите ѝ? Ще ви отговоря. Защото това е най-лесният начин да бъдете манипулирани!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ