Кметът на Костинброд остави града под л.йна и се премести да управлява от София! Ще го изберат ли пак?

трайко младенов 2

Дойде време за избори и започна да се хвали кметът костинбродски Трайко Младенов какво е направил за мандата. Снимал се тук, снимал се там, фотосесии колкото искаш. Той обича да му правят снимки, но ни дума за това какво е обещал и какво е изпълнил от предизборната си програмата.

Няма община в България с отпуснати 97 милиона лева за воден цикъл и над 30 милиона за пречиствателна станция. И срещу близо 130 милиона – насреща нищо. Или почти нищо. Маслово и Шияковци останаха извън проекта. От всички шахти мирише на фекали, а на някои места вони, че чак не се търпи. Избиват лай.а в къщите на хората. Клетниците са покрили с подръчни средства шахтите пред техните магазини. Минавайки покрай пречиствателната станция не се усеща никаква миризма, все едно че я няма.

Къде отиват тези фекали никой не знае или някои хора знаят, но си траят. Въобще подготвиха трайковците яка екологична бомба, която не се знае кога ще избухне. Парите бяха усвоени и някои хора започаха да живеят добре, дори напуснаха общината и заживяха в София.

Вярно ли е, че кметът Младенов от две години си живее в София? Така говорят неговите комшии. Идвал си понякога в събота и неделя и когато детето му е във ваканция. Използва служебният автомобил да обслужва семейството си, дори по време на катастрофата с него са били баща му, жена му и едното дете.

Управлението на общината е чрез насаждане на срах в хората, клевети срещу тези, които говорят против кмета, проверки на фирмите от различните институции, нареждане на директори да уволняват опоненти, инспекторатът стана шпиц команда срещу населението.

Общината, понеже всичко е оправила в града, работи като брокерска фирма за недвижими имоти. Схемите въртят кметът, преставляван от Сашо Гидионов, семейство Теневи представлявани от Виолета Тенева, Боби Станков (Бухала), на когото жена му е общински съветник и други герберски функционери. На Тенев пък все са му малко парите – взима като доктор, като председател на общинският съвет, сключил е договор с центъра за работа с проблемни деца, парите за обслужване на който минават през общината, брокества с жена си. Ненаситна работа…

Костинброд два мандата бе управляван от ГЕРБ. В първия Трайко Маденов беше зам. кмет, след това се издигна. 8-годишните му усилия обаче доведоха до блокиране на банковите сметки на общината, заради обществена поръчка за водния цикъл на Даговищица, преведоха се и 700 000лв. по сметка на съда. Младенов беше ресорния кмет, който отговаряше за строителството. Сега на общината виси ново дело за 4 милиона лева, пак по същия казус и кметът казва, че няма виновен за това. Не може да няма виновен, след като има произнесена присъда и са ти блокирали банковите сметки!

Ето така се фалира една община, която може да се самоиздържа, благодарение на предприятията на територията. Необходимо е само некадърно, безотговорно управление. Вместо парите да се вложат в инфраструктората на общината, те отиват в чужди сметки. На следващият кмет, който и да е, въобще няма да му е лесно, наследявайки такива проблеми. Но какво му пука на Трайко той вече е софиянец. Общината за него е банкомат. Сега точи от този банкомат и харчи за предизборна агитация, плаща, заплашва, за да е отново на власт, за да си прикрие злоупотребите.

От 8 години в Костинброд се говори за нова транспотна схема, която да е по гъвкава, с нови расписания, за да може хората да пътуват нормално. По предложение на кмета в общинския съвет, в който ГЕРБ доминира, беше вкарана и приета докладна за новите разписания на автобусите. Вместо да се подобри траспортната схема, бяха съкратени половината автобуси до селата което означава геноцит към хората които живеят там. Е НЯМА ТАКЪВ КМЕТ И ТАКИВА СЪВЕТНИЦИ !!!

Обществените поръчки, проектите финансирани с евросредства се разиграват по схема, в която нито една фима от общината не е пряк изпълнител. Изключение прави зимното почистване, което бе дадено на г-н Станков (Бухала) с неговите две строшени машини, но той е от елита на ГЕРБ, за него може. Също е видимо, че фирмите на съветника от ГЕРБ Иван Иванов (Анджара) и на дъщеря му работят на всички обекти. „Нали за това сме се борили, казва той, за да ми работят машините“.

Както Бойко Борисов „раздава“ всдеки ден милиони от него, така и костинбродските гербери се бият в гърдите, че парите за площада, за читалището и т.н. са техни. А те от къде са ги взели? Кметът казва общината е финансово добре, а й блокират банковите сметки, висиш и с дело за 4 милиона!? Кое му е добре? Кой ще ги плаща тези пари, ако ги плащат костинбродските гербери – добре, но не, ще ги плащат обикновените хора, тези дето сега са под лайн.н тормоз.

В общината пък не спира да се коментира пътния инцидент с кмета, при който загина млад човеки. Никой шофьор не е застрахован от това. Фрапиращо е наглото поведение на кмета. След поредната промяна на показанията, веднъж че той не е карал колата, втори път че не е правил обратен завой, се пораждат следните въпроси: Какво прави семейството му в служебния автомобил? Кога е дал кръвна проба и негова ли е? Защо сменят началника на РПУ Костинброд? Защо полицията го скри след инцидента? Чувства ли се виновен за смърта на моториста?

Информацията от МВР е, че мотористът се е движил с превишена скорост след употреба на алкохол. В кръвта му имало дрога и е нямал А категория. Всичко оневиняващо кмета, само дето не е написано, че нарочно се блъснал в колата и се е самоубил и че жертвата е кмета. Щеше лиобаче  да има катастрофа, ако кметът не беше правил обратен завой на неразрешено място?

След инцидента местната власт много бързо заклейми мотористите, че са алкохолициу че са наркомани. Ясно е защо, създава се алиби на кмета. Какво обаче направи той по време на кметуването, за да спрат гонките с мотори в общината, нали РПУ-то му е подчинено? Нищо! Броеше мотористите за потенциални негови гласоподаватели, а сега ги анатемосва.

За кмета какво тук значи някаква си личност, убихме един, друг ще го замести пред урната…

Това е герберската философия в Костинброд! Споделя ли я и Бойко Борисов? Защото Костинброд – не!


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ