Изродът Иван си признал за убийството, издирват го, околността е почерняла от полиция

Image_6737910_308_0

Полиция блокира тополовградското село Орешник, след като тази сутрин фелдшерът на селото Димитър Факиров е убит по особено жесток и мъчителен начин, а заподозреният – бившият рейнджър от френския легион Иван Пачелиев, е избягал от местопрестъплението.

Фелдшерът е открит удушен и с размазана глава в кабинета в здравната служба в центъра на селото. На окървавения му труп се натъкнала възрастна жена с малко име Радка от селото, която живеела наблизо и към 7,30 часа сутринта чула викове за помощ и огромна дандания. Когато стигнала на мястото, заварила бившия рейнджър от френския легион Иван Пачелиев да излиза разярен от кабинета.

„Не го търси тук, няма го”, изревал той с пълно гърло и профучал покрай жената. Оттогава е в неизвестност и е издирван от гранична полиция и жандармерия, селото буквално почерня от полиция – на място е целият състав на РУП-Тополовград, очаква се и подкрепление,

Местни хора разказват пред „Флагман.бг“, че откакто се прибрал след ареста през 2018 г., Пачелиев живеел в пълна изолация, не излизал навън, местните го виждали да отива и да се връща в гората. Брат му живеел в Свиленград, а той съвсем сам обитавал родната си къща, никога не е бил семеен и се държал като отшелник.

Бившият рейнджър от френския легион Иван Пачелиев бе арестуван при мащабна спецакция на ГДБОП, след като се е представил с фалшива самоличност, за да осъществи контакт с израелския посланик. През 2018 г. бе установено, че Пачелиев е направил скица на синагогата в столицата. Тези факти са станали причина за образуваната преписка в Софийска районна прокуратура и случаят е поет от ГДБОП.

Разследващите твърдят, че се касае за заплаха. Случаят е от 2015 г., проверката обаче е започнала едва през декември 2017 г. И към момента делото още не е приключило и се чакат балистични експертизи, доизясняват се и подробности и се събират доказателства. Иван Пачелиев е прекарал един месец и половина в ареста и накрая е пуснат на свобода.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ