Бойко обяви в Ябланица: Тези тук изядоха скалата, до 3-4 години напускам властта

бойко борисов

Това беше ливада и планина. Благодарение на нас това го има – огромно съоръжение. Просто изядоха скалата. Машините ядат скалата все едно е филия с масло. Това каза премиерът Борисов на път за откриването на новия 9,3 км участък от автомагистрала „Хемус“ между Ябланица и Боаза.

Само в България, това ми е най-голям грях, научих да се кара безплатно. Навсякъде другаде е платено, каза министър-председателят пред журналисти на новия участък от магистралата.

Работи се да изкараме до Плевен и Ловеч на разклона, от Търговище до Белокопитово се работи много усилено, проектира се около Търново, финансирането е осигурено и се работи, заяви Борисов, като поясни, че изграденият участък има издаден акт 16.

Това е едно изключително съоръжение. Българските строители вече имат в своите биографии много какво да разказват. Направили сме пет селскостопански подлези и два надлеза на магистралата и продължаваме с всичка сила.

За мое голямо съоръжение, никой никога не е и мислил и да прави проект на магистралата до Плевен, само до Правец. Така че сега паралелно строим и проектираме. Направи ли се „Хемус“, ще стане като на юг – откриват се толкова много работни места. Ако сме така стабилни, при този ръст в приходната агенция, мисля че до 3-4 години ще завършим магистрала „Хемус“, каза още Бойко Борисов.

Припомняме, че той обяви официално, че след като завърши магистралата, се оттегля от властта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ