Мира Добрева изля душата си

Мира Добрева

Телевизионната водеща Мира Добрева, която има афинитет към интервюта със столетници, разказва с възторг за срещата си със столетницата баба Захария.

В личния си профил във „Фейсбук“ тв водещата публикува емоционален разказ за срещата си със симпатичната старица, която успя да я разчувства.

„Тя е на 100 години. Казва се Захария. И е сладка точно като името си! Де що столетници сме снимали, но тя е първата, която ми дава интервюто права. Не ще да сяда! Вика: “На мен работа ми давай, не стол да сядам! От седене човек остарява. Не от труд.” Не спира да шета из къщата и градината. Чушките ще обере, доматите ще върже. Орехите ще начука. А що гатанки ме попита… и се смя като детенце, като не мога да отговоря. И легенди ми разказва, но артистично, с плам и възторг. Вика: “Аз съм актриса, какво си мислиш, Миричке? Завършила съм селския ВИТИЗ. Каквото ми кажете, това ще направя. Да копая ли наистина, или да имитирам, че копая?”, пише Мира.

И допълва: „Живее в село Горско Ново село. До центъра си ходи наред с младите – да пийне кафенце. Викам, питат ли те за съвет, бабичко? А тя: “Те сега младите сичко си знаят. Акъл не щат да им се дава…” Аз взех премного от баба Захария. Напълни ми душата и сърцето“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ