Супер яко време чак до Димитровден! Вижте чак кога ще са първите сериозни дъждове

Небе Слънце Време

Хубавото време ще се задържи поне до Димитровден. Температурите за месец октомври са нормални, притеснително е единствено трайното засушаване, което продължава още от летните месеци. Това каза пред „Фокус“ дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

Температурите ще се запазят високи още 7 до 10 дни, обясни той.

Не се очаква смяна на атмосферната циркулация поне да 26 октомври. Ще продължим да се радваме на приятните 21-26 градуса, предимно слънчево време.

Характерно за този период на годината са ниските облаци и мъглите, особено в равнинната част на страната и по Черноморието.

След 26 октомври има тенденция да се увеличи динамиката на атмосферните процеси на Балканския полуостров.

Ще премине атмосферно смущение около 26-27 октомври с временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания, обясни синоптикът.

Процесите, които предстоят до края на настоящия месец, няма да наваксат дефицита на валежи у нас, уточни той и припомни, че и предишни години се е случвало да има по-високи температури от тези, отчетени сега.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ