Гръм на ТВ-пазара! Шеф на футболния Берое продаде телевизията си на Слави Трифонов

Слави Трифонов

Бившият шоумен Слави Трифонов придоби телевизия „Стара Загора“. Фирмата, която притежава местната кабелна телевизия, е сменила целия си съвет на директорите на 10 октомври. Новият изпълнителен директор на „Статис“ АД вече е Евгени Димитров-Маестрото.

В борда влизат още Ася Тодорова и Диана Младенова, които участват в управлението на няколко търговски дружества, свързани със Слави Трифонов – включително продуцентската му компания „Седем-осми“ АД.

Старозагорската медия е преместила и седалището и адреса си на управление в зала 12 на НДК в София, откъдето се излъчваше „Шоуто на Слави“.

Справка в Търговския регистър показва, че собственик на „Статис“ все още е 52-годишният Дамян Желязков Георгиев. Той е бивш директор и на футболния Берое.

Вижда се обаче, че се обработва Заявление Б7 за вписване на обстоятелства относно действителни собственици от името на Станислав Тодоров Трифонов чрез компанията „Седем осми“ АД и „Сет 666“ АД.

ТВ „Стара Загора“ е регистриран доставчик на кабелни линейни услуги в СЕМ от 2005 г. с национален обхват. Във вторник Трифонов публкува тийзър за телевизионния си проект с името „7 / 8“, който анонсираше, че медията ще се появи „скоро“, без да се посочва конкретна дата. Данните от финансовите отчети показват, че „Статис“ АД има текуща печалба за последната година в размер на 42 хиляди лева. Приходите от оперативна дейност са в размер на 192 000 лв. Собственият капитал за миналата година е 208 000 лв., а общите задължения – малко над 50 хиляди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ