Лидерът на СДС-София енигматично: Ами, ако за Мая Манолова всичко приключи на първи тур!?

23

Вторият тур на изборите в София е доста вероятен, но не е сигурен. Не са изключени някои изненади за някои хора. Не е невъзможно нещата да приключат с победа на г-жа Фандъкова на първи тур. Това посочи в „Офанзива с Любо Огнянов“ Антон Койчев, лидер на СДС-София, кандидат за общински съветник от коалицията ГЕРБ/СДС на Местни избори 2019.

Той изрази това мнение на основата на наблюдения върху досегашната кампания за София. „Тази кампания ще мине като кампания на политическата мимикрия и на лицемерието – като Мая Манолова, която е кандидат и на десните избиратели. Ние от СДС не сме никакъв придатък към ГЕРБ – най-нормалното е най-старата дясна партия да е в коалиция с управляващата дясна партия“, посочи Антон Койчев.

Той даде за пример общата програма за София. „Програмата за управление е продължение на работата ни и доказателство за ползотворно сътрудничество между нас. То не винаги е било безоблачно, спорили сме, давали сме алтернативи, но сме запазили изключително добри партньорски отношения и много от политиките ни – регулаторни режими на малкия и средния бизнес, профилактичните програми в здравеопазването, политики относно развитието на града, те са развити на нова основа. Така че ние не сме патерица, а равностойни партньори“, изтъкна кандидатът на СДС за общински съветник.

В тази връзка той припомни, че СДС не винаги е имала толкова добро коалиционно сътрудничество. „Мобилизирани сме и имаме изключително разбирателство в кампанията ни. Ние сме били и в други коалиционни формати, и общо взето не пазим много добри спомени от някои практики в миналото – ритане по кокалчетата, менторстване и други“, каза Антон Койчев.

По думите му една част от електората на „Демократична България“ при евентуален втори тур за кмет на София ще подкрепи Йорданка Фандъкова. „Първо – уточнения за стара и нова градска десница. В България истинската десница ще е около ГЕРБ и СДС – това е извън всяко съмнение, останало са ненужни политически ажиотажи. А как ще гласува електоралният корпус на „Демократична България“? Тези, които имат десен рефлекс в голямата си част ще подкрепят дясната кандидатура на г-жа Фандъкова, друга част няма да гласуват, други ще гласуват за Мая Манолова – мисля, че това ще се получи“, прогнозира Антон Койчев.

По повод обвиненията на опонентите на Йорданка Фандъкова за нагласени обществени поръчки, Антон Койчев бе категоричен: „Когато се говори за сигнали за корупция и нагласени поръчки – практиката е ясна: казваш съмненията си и подаваш сигнали. Колко сигнала е подала като омбудсман Мая Манолова за подобни практики? Нула. Повече какво да говорим по тази тема. Борислав Игнатов е трогателно наивен в някои отношения, дори чаровно наивен в някои моменти, изглежда добри човешки качества, но няма точна представа къде е попаднал и къде иска да стигне – и затова няма да стигне доникъде“, отсече Антон Койчев и добави: „Нашата бюлетина е №68!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ