Има такъв кмет: Заплатите в общината му са по-високи от София, дава пари за всяко новородено

ивайло симеонов

Над 800 лева е средната заплата в Елин Пелин, по някои показатели заплатите ни са по-високи и от тези в София. Това посочи в „Офанзива с Любо Огнянов“ досегашният кмет и кандидат за нов кметски мандат в Елин Пелин доц. инж. д-р Ивайло Симеонов, издигнат и подкрепен от ВМРО и за Местни избори 2019.

За протестите напоследък срещу завода за пластмаса, Ивайло Симеонов обясни, че става дума за предизборно „плашило“, създадено от опонентите му.

„Истината е, че е предизборно, и последните седмици най-силно се заиграха със страховете на хората, което е най-страшно. Политическите опоненти можеха през последните месеци да влязат вътре в този завод за полимери, те не го направиха, а предпочетоха да създадат едно плашило за съгражданите ни.

Този завод може да преработва тези милиони тонове пластмаса, знаем, че около всяко населено място има сметища с хиляди, хиляди тонове.

Сметището в Горна Малина – другото предизборно плашило, преборихме се да спечелим кредит от почти 10 милиона лева за въпросното сметище, което е регионално, но кметът там, с близките си отношения с моята опозиция, затвори съоръжението“, посочи Ивайло Симеонов.

„Тези битки за власт създават кризи, заплашващи живота и здравето на хората. Но вчера имаме запис, че от Горна Малина се депонира боклук, което е много тежко нарушение на закона с една единствена цел – да нарушат моя авторитет и това, което съм градил през последните 4 години.

Аз не си играя с думи, а се обръщам към държавата и институциите. Писал съм лично и като кмет до всички възможни инстанции и към този момент резултатите показват: не само няма нарушени норми на чистотата на въздуха, но всичко е в нормите на Европейския съюз“, обясни Ивайло Симеонов.

Той не пропусна да се похвали с общинското газово дружество в Елин Пелин, което позволява да се поддържат „вероятно най-ниските цени за абонатите“.

„През последните години сме направили повече от 30 площадки за детски съоръжения. Имаме ръст на населението и с всички предпоставки, които създаваме за отглеждането на деца, община Елин Пелин е сред малкото, която дава почти 2 пъти повече от държавата – за трето и следващо дете дава по 1500 лева, за да стимулираме раждаемостта и качествения живот на тези деца и на семействата, които ги създават“.

Накрая той призова избирателите: „Ние сме 34-ти номер, отбор на шампиони!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ