Сега стана страшно за човек от листата на Де Бъ! Поискаха от Бойко Бърисов да го изхвърли отвсякъде

24

Федерацията на ционистите в България поиска премиерът да освободи един от членовете на Консултативния съвет по гражданско общество към Министерския съвет Тома Белев. Това се казва в писмо до Бойко Борисов, подписано от председателя на организацията Яков Джераси.

Ето и пълната позиция изпратена до медиите, без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Премиер, Пиша Ви тези редове във връзка с последните публични коментари на г-н Тома Белев относно връзката между депортирането на евреи по време на ВСВ и настоящите транспортни практики в гр.София.

Въздържайки се от използването на груб език, се обръщам към Вас с молбата да освободите г-н Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество, присъединен към Министерския съвет.

След години пропагандиране на идеята, че България е извор на толерантност и не само към евреите, но и към другите нации и народи, вярвам, че г-н Белев не заслужава какъвто и да е официален пост или официално асоцииране, и финансово подпомагане от българска държавна институция.

Световната ционистка организация е крайно възмутена от думите, изказани от г- н Белев и съветва Правителството на България категорично да се дистанцира от хора с подобни антисемитски настроения и нагласи„, се казва в позицията.

Припомняме, че еко-олигархът блажи здраво от държавния бюджет, получавайки милиони от обществени поръчки да учи рибите да плуват, а кокошките да снасят. На всичкото отгоре Белев е кандидат за СОбС от листата на ДеБъ. Скандално от партията му все още не са взели позиция по антисемитското му изказване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ