Новите мутри! Братя Диневи и ГЕРБ превземат Несебър, затова кметът пътува с белезници към София

динко динев

На едно място в България тези избори няма да са просто за кметска власт!

Те ще бъдат битка на народ срещу мутри, на граждани срещу терористи, на местни срещу агресори. И от изходът на тази битка зависи много. Всъщност зависи всичко в държавата.

Досега управляващата върхушка пленяваше бизнеси. Сега отвори лакома уста да пленява цели градове. Днес Несебър, утре всеки олигарх ще си има собствен град. Ще бъдат местни царе, васални на най-главния в държавата.

Случващото се в морския курорт е нещо безпрецедентно. Това е новият 9-и септември в държавата! Арестуваха кметът на Несебър Николай Димитров и го карат към София с белезници. Не за друго, за да излежал 72-та разпоредени часа арест от прокурора. 72 часа, в които ще приключи кандидат-кметската кампания.

Това е безпрецедентна намеса на властта в изборите. И не е рецидив! Само преди няколко дни в Несебър бе кметът на Бургас Димитър Николов. И говори така сякаш мрази този Несебър повече от всичко. Николов е и заместник-шеф на ГЕРБ. Този, който издаде заповедта за ареста на кмета е избран от ГЕРБ. И всичко случващо се обслужва местния кандидат за ГЕРБ, единствен подминат от разследването за купуване на гласове. Нищо, че всички работещи в управляваното от него държавно предприятие ще гласуват за ГЕРБ. Сигурно „по съвест“, а не по месторабота.

Вчера на площада, в последните си часове на свобода, кметът Димитров разкри защо му се случва всичко това. „Браним града от олигархични интереси и това не се харесва на същите тези олигарси с яхтен бизнес“, даде жокер Димитров. Ясни са и имената на тези олигарси – братя Диневи. „Свети Влас“ е техен, но искат Несебър. От години. Направиха си дори и партия, за да го превземат. Местните избиратели досега не ги пускаха. Досега…

След ареста на Николай Димитров вече не се знае нищо. Не е ясно дали не са пробити хората му в комисиите. Всъщност заплахата „72 часа“ ще убеди всеки един от тях да брои така, че да излязат сметките на олигарсите. И никой няма да обели дума. Защото тези ценители на скъпите жени и на скъпите журналисти, отдавна са си осигурили и едните, и другите. За първите се женят, а вторите спонсорират. ОФИЦИАЛНО! Раздават някакви лични награди всяко лято. По 50 000 лева, по 100 000 лева, всекиму според заслугите. И сега журналистите си мълчат. Всекиму според платеното.

Сам си Несебър, но трябва да се правиш! Оцеля при братя Илиеви, надмогна братя Маргини, та на едни братя Диневи ли ще се дадеш!?

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ