3 дни преди изборите, шокиращи думи от доцент: Манолова е вън, някой тежко я надува

Мая Манолова

Ако се вгледаме в прогнози, предричани от социологични агенции, ясно ще видим, че в София, за която сега се предвижда избирателна активност от 500 000-700 000 души, е твърде произволна. Досега най-високата избирателна активност от 2005 година досега, е била 450 000 души максимум, заяви социологът Стойчо Стойчев.

.Тук веднага искам да поясня – не подозирам, че колегите не си вършат работата недбросъвестно. Но, когато питаш хората дали ще гласуват, те изразяват готовност, а после просто не го правят. Така се появяват огромни разлики от по 300 000 гласа примерно. В този контекст смятам, че нагласите за резултатите на Мая Манолова са силно, много силно преувеличени. Смятам, че резултатите между нея и сегашната кметица ще са 2:1 в полза на Фандъкова. В най-лошият сценарий, според мен Фандъкова ще води поне с 50 000 гласа, категоричен е доцентът.

Той е на мнение, че в София дори може да няма втори тур: Много социолози маркираха предварително терена с твърдението, че балотажът в София е неизбежен, но аз смятам, че той може изобщо да не се случи. Старите седесари много трудно биха дали гласа си за представител, обвързан конкретно с БСП, според мен. В този смисъл многопартийната амалгама, която направи Манолова, е губеща и непродуктивна и не смятам, че има шанс да получи подкрепа повече от 100 000 гласа.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ