ДеБъ к’во стана: Иван Гешев е новият прокурор на България с повече гласове от нужното

иван гешев

Иван Гешев е новият главен прокурор на България.  20 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласуваха „за“ Гешев. За да получи поста, на кандидата бяха нужни 17 гласа от съдебните кадровици. Само 4 бяха против!

В началото на заседанието на ВСС бяха представени два доклада за професионалните и нравствени качества на Гешев. Общият му юридически стаж надхвърля 23 години. Бяха очертани високите му професионални качества, съобщени отличните оценки от атестирането му. Акцентира се върху това, че е наблюдавал дела с висока фактическа и правна сложност, умението му да ръководи успешно разследванията и успешното им приключване. Той притежава отлични професионални качества за работа в екип и възможности за мотивиране на колегите му, посочи Даниела Машева.

Общо 91 са писмата със становища, позиции и въпроси, които са постъпили във ВСС за и към Гешев. В 73 от становищата е заявена подкрепа към кандидатурата му


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ