Помпат Мая, но тя май няма шанс за дори… балотаж! Социолог: Откъде ще вземе още 90 000 гласа?

53

Изборът на нов главен прокурор измести темата за изборите. От „Демократична България“ се фокусираха върху съдебната реформа и използват всяка възможност да си популяризират идеите. Има момент, в който протестите започват да минават граници. Политиците трябва да си мерят действията. Българинът обича политиците, които “градят” мостове, а не ги “палят”. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването “Лице в лице” по БТВ.

„Радикалното говорене е типично за “Атака” и крайно левите. Вижда се колко е електоратът на тези партии“, каза още той. Беше опониран от водещата с постиженията на Атака, но той я затапи: Това е частен проект на Волен Сидеров да си живее добре, но само той!

„Рисковете в тази кампания бяха да се измести фокуса от изборите. И до сега това се получи – с разговор за сваляне на модел и уж тежка битка за София. Милиардите левове бюджет и 2 милиона граждани на София не може да се слагат на риск. Кмет с неясна подкрепа зад гърба си значи откраднат бюджет. Мръсният въздух, разбитите тротоари и улици нямат цвят“, допълни доц. Стойчев.

„Мислете за тези, които имат намерение да останат в политиката. Тези хора не наричат партиите си “проекти”. Хората, които мислят за властта след 10 години няма да източат всичко до край“, коментира политологът.

„Наблюдавам нормализация на изборния процес. Хората приоритизират близките си проблеми, което значи че политиката върви нормално“, сподели той.

„Най-възможният сценарии, при който гласуват 400 000 души, е Фандъкова да получи 200 000 гласа. Това значи, че няма балотаж. Социолозите казват от месеци, че ще има. Предварително ни обрекоха на него. В София през последните години са гласували най-много 400 000 души. Бавно се внушава, че ще има балотаж. Аз не виждам подобно нещо. Избирателна активност от 600-700 хил. е химера. С 2:1 Фандъкова бие Манолова. Не знам как социолози мислят, че Манолова ще вземе 90 000 гласа, за да докара до балотаж. Това значи, че никой няма да гласува за Джамбазки, Бонев, Игнатов и Сидеров“, завърши доц. Стойчо Стойчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ