ТОП-ЖУРНАЛИСТ ГИ РАЗКРИ: Васил Божков спонсорира кампанията на Мая Манолова!

васил божков

Мая Манолова е гола амбиция и себичност без постоянни и истински избиратели зад гърба си. Тя е продукт на телевизията и ниската публична критичност. В претенцията ѝ да става кмет обаче има проблеми.

Мая Манолова беше първа писта за Истанбулската конвенция, като депутат помогна със законодателни предложения на банките и съдиите-изпълнители да дерибействат, освободи сводник от затвора, заедно с Татяна Дончева (вносител е на поправката Ванко 1), вземаше заплата като юрист на тецовете на Ковачи, след като депутат му помогна да ги приватизира. Той ѝ купуваше гласове от 15 години насам. Сега чувам, че му е обещала да вземе и ТЕЦ – София срещу подкрепа. Осведомени хора са убедени, че Васил Божков спонсорира ежеминутните ѝ участия в големите телевизии (бъдете сигурни, че това струва милиони за последните 12 месеца), бившият главен архитект Петър Диков я съветва, а Бойко Борисов я направи омбудсман, след като вися месеци наред в кабинета му, твърди в пост във Фейсбук топ-журналистът Явор Дачков.

Един корумпиран мошеник и професионален протестър е шеф на инициативния комитет, който я издигна, а покрай нея не остана никой след краха в неделя. Затова отказва и дебат с експерти. Досега не казва за коя листа е гласувала, а по време на цялата кампания се разграничаваше от БСП и обиждаше избирателите на тази партия, както го правеше Петър Стоянов със седесарите през 2001 г., когато се слагаше на царя. Сега Мая Манолова се слага на протестърите и панаирите им срещу избора на главен прокурор, който бе напълно легитимен и се проведе според правилата на Христо Иванов.

Прави всичко, за да се хареса на всички. Иска да стане кмет, не за да управлява София, а за да прави политическа кариера, партия и да става министър-председател или президент. Апетитът при нея идва преди яденето.

Всичко това, вдъхновено от врачките, които обикаля от сутрин до вечер, след като мине през църквата и протестантските пастори. Иконата на трибунката от която дава брифинги в шатрата пред НДК, е разположена пред чатала ѝ. Предполагам, че е гласувала със заключени пръсти. Суеверие, амбиция и празнота. Кошмар! Трябва да гласуваме за нея, защото има амбиция да става нещо и някаква. Предаде хората, на които беше омбудсман без да ѝ мигне окото. Постави и БСП, които ненавижда, в тупик, защото се принудиха да я подкрепят. Ако бяха издигнали друг кандидат (а тя така или иначе щеше да се кандидатира, защото регистрацията ѝ в София е отпреди година и бе направена нарочно, за да може да участва в изборите и щеше да отцепи сериозен брой леви гласове), щяха да отпаднат на първи тур и да се класират на пето място. Сега поне са на балотаж и удвояват съветниците си, което е успех за БСП-София. Постигнаха максимума.

Ако Мая Манолова имаше повече ум и представляваше реални избиратели, може би щеше да стане кмет, но собствената ѝ кухота я изобличи. Прав е Борисов – тя е политическа кукувица, която снася яйца в чужди гнезда. Ако беше станала кмет, щеше веднага да обърне палачинката и да работи за бившия си работодател – Бойко Борисов. И нямаше да се отървем от нея в следващите 10 години с този рейтинг. Мая Манолова е Бойко Борисов в пола, но без неговия изключителен талант. В кампанията се държа вулгарно и махленски, без да покаже никаква идея за развитието на София. Да се представя за алтернатива на статуквото е безпардонна наглост. А да мислим, че като стане кмет, ГЕРБ тутакси ще падне от власт и всичко ще тръгне на добре, е късогледство и глупост. Обидно е да се гласува за Мая Манолова – няма нито един разумен, рационален, политически и емоционален аргумент. Така мисля.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ