Вижте как ще изглежда галерията на „Гладстон” в Пловдив за 4,2 млн. лева! (СНИМКИ)

Галерия Гладстон Пловдив

Две големи изложбени зали между 600 и 700 квадратни метра ще има новата галерия на ул. „Гладстон“. Преди дни – на последната сесия на Общинския съвет, визията и функциите на сградата бяха представени на съветниците от проектанта арх. Петкана Бакалова от „Архитектура и наследство“, съобщава PlovdivTime.bg

Основните изисквания, на които трябва да отговаря сградата, са да се осигури пространствената организация така, че освен като галерия, залата да може да функционира и като сцена за музикални изяви и други културни събития. Залата трябва да има възможности за провеждането на конференции и семинари и за тази цел трябва да се предвидят сгъваеми плътни преградни стени.  Самата изложбена зала ще бъде на две нива. Ще има помещение за графична база, творчески ателиета, офис, както и депо за съхранение на картини, складово помещение, магазин за продажба на материали. В новата сграда ще има търговски площи, кафе-клуб.

За подовете трябва да бъдат предвидени трайни настилки, които са устойчиви на нараняване от тежките скулптурни творби, които се предполага, че ще се излагат в помещенията.

Ето какъв е проектът, разработен от арх. Бакалова и екипа й:




За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ