Валери Симеонов побесня заради решението на ВАС за втора кабинка: Не само ще обжалваме, а вече сме стартирали процедура!

Валери Симеонов и Тома белев

Само преди часове стана ясно, че тричленен състав на ВАС е взел решение въз основа на жалба пусната от зелените и протестъри, начело с Тома Белев, за отмяна на решението на Министерски съвет за възобновяване и развитие на ски туризма у нас.

Върховният административен съд отменя не само решението на правителството, но и намира, че предвиденото с обжалвания административен акт изграждане на водохващания, изграждане и разширение на ски писти и съпътстваща техническа инфраструктура, противоречи на забраната за строителство в национални паркове по чл. 21, т. 1 ЗЗТ.

От Пик потърсиха за коментар вицепремиера Валери Симеонов. Той заяви, че при този състав, гледал делото, не е изнедадан от решението.

Председател е Соня Янкулова, членове са Павлина Найденова и Весела Андонова. Припомняме, че Соня Янкулова беше номинирана за шеф на ВАС от съдебните кадровици Юлия Ковачева, Галина Карагьозова и Соня Найденова, близки до кръга „Капитал“ и до шефа на ВКС Лозан Панов.

На въпрос дали решението на съда ще бъде обжалвано, Валери Симеонов заяви: „Не само ще обжалваме, а вече сме стартирали процедура по облажването пред петчленен състав“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ