Привкаха антрополог в Канал 3 да ни размаха пръст: Няма Борисов, няма държава

7 Dni Bulgaria28.06.2020
Бойко Борисов

„Ожесточава се политическата борба, защото залогът е много голям, но няма разнообразие в политиките. Политическите програми са изнесени на територията на компромати, омаскаряване, окепазяване“. Това заяви в телевизията на Делян Пеевски „Канал 3“ социалният антрополог Харалан Александров.

„Политическото лидерство в популистка демокрация като нашата откликва на желанието на голямата група от хора, която отказва да се страхува от вируса. Откакто има хора, има и вируси – те са съдба. Ние избираме дали да се държим демократично“, допълни той.

„Съвсем сигурно е, че Радев в ескалиращ конфликт с медийни измерения, въвличат се основните институционални играчи в изострена борба, която може да е разрушителна. Доста сериозно нарастват негативните емоции от регистъра на омразата и желанието за реваншизъм. Директните обвинения в престъпност отдавна напуснаха полето на разумната критика. Ако това продължи е много вероятно политиката да бъде движена от примитивни емоции“, заяви антропологът.

„Премиерът е под атака, но методът ѝ е много непочтен. Той изглежда един уморен човек, който успява да управлява с обаждания по телефона късно вечер. Особената мрежа по между лидерите е важна част от поддържането на отношения“, коментира Александров.

„Ако той рязко се оттегли, ще настъпи срив. Истинската тревога е, че за пореден път се видя колко фатално зависи от доброто психическо състояние, стабилността на нашата държава. Има голямо срастване на личността на Борисов с идентичността на държавата, неговото сваляне ще доведе до срив“, каза още Харалан Александров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ