Журналистът Антон Стефанов: Платих десетки хиляди

Антон Стефанов

„Наричам се инфантилно дете, защото хобито ми е такова – колекционирам играчки от шоколадови яйца, вече имам 3000. Като дете нямахме възможност да имаме такива играчки, продаваха се само в Кореком, родителите ми не са имали пари да ми купуват“. Това разказа в предаването „Другото лице“ журналистът Антон Стефанов.

„Като дойде демокрацията през 90-те години вече се запалих да колекционирам играчки, тогава абсолютно хаотично, после започнах да следя сериите. В ден днешен пускат много серии годишно, ако си сериозен колекционер ги търсиш и извън България. Появяват се и бутикови серии, както и много големи яйца, средствата, които съм вложил за някои серии са рекордни“, обясни той.

„Десетки хиляди левове съм изхарчил. Имал съм и страшно много повтарящи се. Те са в специални кашони и кутии, отделени, раздавам на деца, на колеги също дадох, получиха голямо количество. Имам играчки със сантиментална стойност“, сподели ентусиазирано журналистът.

„В чужбина съм гледал на карти срещу шоколадови яйца, в казармата имах талисман играчка-жаба.  Тя ми донесе късмет, изкарах приказна военна служба в Шумен. Покрай 50-годишнината на барбароните се сдобих с тяхна рядка серия“, допълни той.

Появи се и изключителна серия с известни личности като играчки от яйца – 18 фигурки, купувал съм по цели кашони с 36 яйца. Дълго не ми се падаха, само една ми липсваше и много се пазарих за нея. Това е душевен оргазъм“, откровен бе Антон Стефанов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ