Огромен скандал, жената на депутат от ГЕРБ е съдружник на Цеките, свидетели срещу Божков

Лъчезар Иванов

Жената на личния лекар на премиера Бойко Борисов, ГЕРБ депутата Лъчезар Иванов, известен като Лъчо Мозъка, е в съвета на директорите на дружество на братята Цветомир и Боян Найденови. Двамата братя, известни като Цеките, нашумяха напоследък заради съдружието си с хазартния бос Васил Божков и сигналът, който подадоха до прокуратурата срещу него за невнесени в държавната хазна такси.

Наскоро създадената „Дъ Бетър Платформ“ АД е правоприемник на „Уинър геймс“ ООД плюс ЕФБЕТ на известните като „Цеките“ Цветомир и Боян Найденови. Именно срещу „Уинър геймс“ ООД Васил Божков е подал сигнал до прокуратурата – за организирана престъпна група за кражба на ДДС, фалшиви документи, укриване на печалба и спестяване на данъци, съобщава сайтът Афера и прилага документи от Търговския регистър.

От справката се вижда, че новосъздадената „Дъ Бетър Платформ“ АД е с капитал 1 млн. лв., а в Съвета на директорите и влиза и жената, с която живее на семейни начала депутата Лъчезар Иванов от ГЕРБ – Камелия Цоклинова. Двамата имат дъщеря.

Снимка: Афера

В материалът се припомня и текстът на писмо, което се твърди, че е изпратено от Васил Божков до прокуратурата, в което се изнасят факти за предполагаемо ОПГ, в което участват други лица от съвета на директорите на това дружество.

От приложените извадки се вижда още, че Цоклинова е управите и съдружник в редица други дружества. Едноличен собственик на капитала е само на две от изброените, а само в посоченото по-горе е в съвета на директорите.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ